Skip to content
Politică

Referendumul pe justiție riscă să fie nevalidat. Sociologul Mircea Kivu, previziune neagră pentru Iohannis

Facebook

Sociologul Mircea Kivu a declarat, miercuri, pentru PSNews.ro că strategia PNL și PSD de a avea pe lista candidaților la europarlamentare foști jurnaliști este menită să ”mobilizeze electoratul propriu”, deoarece aceștia provin de la posturi de televiziune care favorizează formațiunea politică pe care ar urma să o  reprezinte la Bruxelles.

”Cred că partidele au căutat ca prin asta să atragă o parte din electoratul propiu, pentru că fiecare a ales un jurnalist care se evidențiase la posturile de televiziune favorabile partidelor respective. Aici strategia a fost menită să mobilizeze electoratul propriu. Cred că pe termen scurt ar putea fi eficient”, a spus Mircea Kivu.

De altfel, sociologul nu a exclus ca și la alegerile prezidențiale să avem candidați din alte domenii, decât cel politic.

”Nu este exclus. De fapt, la prezidențiale întotdeauna avem tot felul de personaje din diverse alte domenii de activitate care candidează”, a afirmat Mircea Kivu.

De asemenea, acesta a mai precizat că, în opinia sa, pe 26 mai, prezența românilor la vot va fi sub 30 %, prin urmare referendumul pe justiție inițiat de președintele Klaus Iohannis nu va fi validat.

Reamintim că alegerile europarlamentare vor avea loc pe data de 26 mai 2019. Lista PNL este deschisă de fostul jurnalist Rareș Bogdan, iar lista PSD fosta jurnalistă Carmen Avram se află pe locul 2, după Rovana Plumb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *