Skip to content
Politică

Referendumul pentru familie. Scriitorul Dan Ciachir: Mișcare de normalitate! EXCLUSIV

Parohia Serban-Voda

În data de 7 octombrie va avea loc referendumul pentru familie. În societatea românească a apărut o scindare între tabăra care susține că familia se poate întemeia doar în baza căsătoriei dintre un bărbat și o femeie și tabăra care transmite că familia se poate întemeia inclusiv prin căsătoria a două persoane de același sex.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu scriitorul Dan Ciachir pentru a reflecta asupra inițiativei referendumului pentru familie. Astfel, în opinia sa referendumul reprezintă un moment de normalitate întrucât „și în Ungaria și în Polonia, în răsăritul Europei, sunt aceste mișcări ca să spunem așa de normalitate pentru definirea familiei” și mai mult, „nu se poate schimba în câțiva ani ceea ce a fost în câteva milenii de la apariția creștinismului”.

„Este un moment de normalitate pentru că și în Ungaria și în Polonia, în răsăritul Europei, sunt aceste mișcări ca să spunem așa de normalitate pentru definirea familiei. Și în SUA există să spunem, și am scris pe fața cărții unui teolog american că sunt state americane unde se ascunde faptul că referitor la homosexualitate este o atitudine foarte critică și asta pot să vă certific cu pasaje din cartea respectivă. 

Referendumul pentru familie este un act de normalitate, așa cum ortodoxia este o normalitate pentru o națiune cum este cea a românilor, sârbilor, grecilor și anume că familia este formată dintr-un bărbat și o femeie. De fapt nu este vorba despre familie tradițională pentru că nu există familie tradițională și familie modernă. Eu sunt trecut de multe ori adept al curentului tradiționalist în cadrul Bisericii Ortotoxe Române, dar nu există două curente pentru că altminteri s-ar fi destrămat Biserica. Este o invenție a celor care cred că dacă într-un partid politic există un curent ideologic atât de stânga cât și de dreapta este și în Biserică la fel. Nu. Biserica este unitară pentru că altminteri nu ar mai exista și nu ar fi existat, iar atunci când au apărut în creștinism fracturi din acestea precum protestantismul a fost cumplit. 

Revenind, referendumul este un act de normalitate. Nu se poate schimba în câțiva ani ceea ce a fost în câteva milenii de la apariția creștinismului pentru că în lumea antică, cea greco-romană, sigur cultural vorbind foarte înfloritoare, era sub aspectul acesta al moralității cumplit de decăzută și de aceea nu a mai rezistat”, a declarat scriitorul Dan Ciachir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *