Skip to content
Politică

“Reforma” PSD – la vremuri noi, tot noi! Cu ce oameni defilează PSD la localele din 2016?

Liviu Dragnea a anunțat în primele sale zile de mandat de președinte interimar al PSD că va avea loc o reformă a partidului. Însă, actualul lider al PSD nu a spus nimic despre pesediștii cu probleme cu legea, ce vor face aceștia și dacă își vor mai regăsi locul în partid.

În ultimele săptămâni, însă, tot mai mulți lideri locali certați cu legea au început să își „ia postul înapoi” în organizațiile din care fac parte.

Faptul că PSD nu are o problemă cu liderii locali cu probleme cu justiția este confirmat de secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, cel care a anunțat că aleșii PSD în funcție, cu probleme în justiţie, vor putea să candideze pentru noi mandate, dacă stau bine în sondaj.

Codrin Ştefănescu a declarat că aleşii cu probleme în justiţie, dar care nu au o decizie definitivă a instanţei, vor putea candida în continuare. „Plecăm de la prezumţia de nevinovăţie. (…) Unii văd la centru baroni, noi vedem în teritoriu un om care este votat cu 60-70%. Dacă Gheorghe Nichita este votat la Iaşi cu 75%, nu contează că la Bucureşti unii îl văd baron. Nu pot să-mi bat acolo joc de sute de mii de voturi într-un judeţ ca acesta, când oamenii gândesc altceva”, a spus secretarul general adjunct al PSD, potrivit evz.ro.

Ștefănescu i-a luat apărarea lui Gheorghe Nichita, spunând că „din dragoste îți mai pierzi uzul rațiunii”.

“Acum Nichita este anchetat pentru dragostea lui din tei, cu ce a făcut el cu iubita lui acolo. A făcut o greşeală, din dragoste mai îţi pierzi din când în când şi uzul raţiunii, toată lumea a fost îndrăgostită, ştie cum e. (…) La Iaşi avem o organizaţie foarte puternică, care face analize. Dacă acum mie Nichita îmi iese în sondaje cu 74%, dacă acea comunitate îl vrea pe acel om, asta este. Oamenii ăia votează, trebuie să ţinem cont de ceea ce vor oamenii să voteze”, a completat Codrin Ştefănescu.

Acesta a adăugat că selecția candidaților pentru alegerile de anul viitor ar putea să aibă loc la finalul lunii septembrie.

“Selecţia candidaţilor începe imediat după finalizarea selecţiilor la nivelul fiecărui judeţ. Asta înseamnă că la sfârşitul lui septembrie începem să facem analizele pe fiecare candidat. La sfârşitul lui septembrie începem lansarea pe piaţă a studiilor vizavi de mai mulţi candidaţi la anumite zone, unde avem 2-3 variante. Vor fi făcute sondaje. La mijlocul lui noiembrie probabil vom avea o situaţie mai clară, cum ne poziţionăm”, a mai declarat el.

Liderul social-democrat spune că nu există în acest moment o regulă cu privire la acordarea priorităţii la candidatură a aleşilor aflaţi deja în funcţie, ci totul va depinde de sondajele efectuate în teritoriu.

Sursa foto: ph-online.ro

1 comentariu la ““Reforma” PSD – la vremuri noi, tot noi! Cu ce oameni defilează PSD la localele din 2016?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *