Skip to content
Societate

Refugiaţii ucraineni aşteaptă şi câte 180 de minute la coadă la graniţa României cu Ungaria

facebook

Coloane de maşini sunt formate, vineri dimineaţă, la ieşirea din ţară, înainte de Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II (pe autostrada pan-europeană), mulţi dintre călători fiind refugiaţi ucraineni, însă controlul se desfăşoară lent pentru că Ungaria nu asigură suficienţi poliţişti de frontieră care să facă echipe comune cu cei români.

Situaţia la Nădlac II este înrăutăţită faţă de ziua anterioară, când se aştepta circa 150 de minute pentru efectuarea formalităţilor de trecere. Vineri, aplicaţia online de pe site-ul Poliţiei de Frontieră indica un timp de aşteptare de cel puţin 180 de minute la ieşirea din ţară, scrie agerpres.ro.

Poliţia de Frontieră Română informează pe site că motivul creşterii timpului de aşteptare este numărul mare de autoturisme prezente la verificările de frontieră şi „lipsă personal autorităţile de frontieră maghiare pe ambele sensuri”. Aceleaşi motive erau prezentate şi joi.

La Nădlac II sunt deschise cinci artere de ieşire din România pentru traficul uşor, însă numărul acestora nu poate fi mărit fără poliţişti de frontieră ungari care să facă echipe comune cu cei români.

Poliţiştii de frontieră arădeni le recomandă călătorilor să urmărească situaţia pe aplicaţia „Trafic online” disponibilă la adresa politiadefrontiera.ro şi să aleagă punctele de trecere în care nu este aglomeraţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *