Skip to content
Politică

Rege al asfaltului, vizat într-un dosar de evaziune și spălare de bani. Prejudiciu consistent

radiocluj.ro

Un rege al asfaltului este vizat într-un dosar de evaziune și spălare de bani, cu un prejudiciu consistent. Vedeți mai jos cine este afaceristul.

Astfel, este vorba despre omul de afaceri Costel Cășuneanu. El este vizat în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani în care procurorii PCA Ploiești și polițiștii de investigare a criminalității economice au efectuat percheziții marți dimineață în mai multe județe. Cășuneanu este suspect în acest dosar, el urmând să fie audiat de procurorii PCA Ploiești, potrivit unor surse judiciare citate de Digi24.ro.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au efectuat marți 16 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni economice în municipiul București și în județele Prahova, Sibiu și Ilfov.

Acțiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-un grup infracțional, specializat în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al IGPR. 13 persoane vor fi conduse la audieri.

În perioada 2010-2016 suspecții ar fi creat un circuit comercial fictiv având drept scop sustragerea de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat în vederea obținerii de beneficii financiare substanțiale, prin intermediul mai multor societăți comerciale.

În baza facturilor emise de societățile „fantomă”, administrate de suspecți, s-ar fi creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 2.133.549 lei, constând în impozit pe profit neconstituit și taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal.

De asemenea, sumele de bani care ar fi făcut obiectul acestui circuit financiar fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor s-ar ridica la 6.852.575 lei, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *