Skip to content
Politică

Regele Arabiei Saudite neagă că ar deține informații despre dispariția jurnalistului Jamal Khashoggi

nypost.com

Preşedintele american, Donald Trump, a informat luni că Regele Salaman al Arabiei Saudite a negat că ar deţine informaţii despre dispariţia jurnalistului Jamal Khashoggi şi că i-a cerut Secretarului de Stat Mike Pompeo să se întâlnească cu regele, scrie Politico. 

„Tocmai am vorbit cu regele Arabiei Saudite care neagă că ar avea informaţii despre ce s-ar fi întâmplat cu cetăţeanul saudit”, a scris Trump pe Twitter.

„El a declarat că lucrează îndeaproape cu Turcia pentru a găsi răspunsuri. Îl voi trimite imediat pe Secretarul de Stat pentru a se întâlni cu regele!”, a adăugat Trump.

Trump a declarat într-un interviu acordat CBS că a exista o „pedeapsă severă” privind dispariţia lui Khashoggi.

De asemenea, preşedintele american a afirmat că SUA „ar fi foarte supărate şi furioase” dacă Arabia Saudită a ordonat asasinarea lui Khoshoggi.

„În acest moment ei pot nega vehement. Ar putea fi ei vinovaţi? Da.”, a declarat Trump.

Khashoggi, care s-a exilat în Statele Unite, a fost dat dispărut pe 2 octombrie, ziua în care a intrat în consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul.

Jamal Khashoggi s-a exilat în Statele Unite în urmă cu un an, de teama unor represalii, din cauza opiniilor sale politice.
În acest an, el a denunţat, în articole publicate în cotidianul american The Washington Post (WP), atitudinea Riadului faţă de Qatar, Războiul din Yemen şi reprimarea politică şi cenzura din ţara sa.

Autorităţile turce consideră că el a fost asasinat în interiorul consulatului dar Arabia Saudită neagă acuzaţiile, anunță News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *