Regele Charles al III-lea este în România. Suveranul petrece câteva zile în Transilvania

Regele Charles al III-lea/Twitter
Regele Charles al III-lea/Twitter

Regele Charles al III-lea a făcut, sâmbătă, o plimbare în natură, în împrejurimile satului Valea Zălanului, şi a discutat cu localnicii, care i-au oferit produse tradiţionale, dar şi cu turiştii aflaţi în zonă.

Regele Charles al III-lea, care petrece câteva zile la proprietatea sa din Valea Zălanului, judeţul Covasna, a făcut, sâmbătă, o plimbare în natură, fiind însoţit de contele Kalnoky Tibor şi de alte persoane.

El a salutat un grup de turişti care îl aşteptau şi a discutat cu aceştia, primind flori de la o femeie.

Îmbrăcat lejer, cu ochelari de soare şi binoclu la gât, regele s-a plimbat prin împrejurimile satului.

Apoi, el a fost aşteptat cu produse tradiţionale din zonă şi a stat de vorbă cu localnicii.

La întoarcere, el i-a salutat din nou pe cei care îl aşteptau, după care s-a retras pe proprietate.

Majestatea Sa Regele Charles al III-lea a ajuns vineri în România. Aeronava cu care a venit monarhul a aterizat pe Aeroportul Băneasa. Regele a fost primit de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Primirea oficială a avut loc pe Platoul Marinescu. Regele a salutat garda în limba română. ”Bine aţi revenit în România şi în numele românilor vă dorim o domnie prosperă şi lungă”, i-a transmis preşedintele Klaus Iohannis Regelui Charles, după ce acesta a semnat în cartea de onoare.

Regele Charles al III-lea a declarat vineri, în alocuţiunea susţinută la Palatul Cotroceni, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, că a ajuns să iubească România, cultura şi arta, patrimoniul, istoria, peisajele şi biodiversitatea. El a spus în limba română: ”Ţară de glorii, ţară de dor!”, fiind aplaudat de oficialii prezenţi la eveniment. Legăturile noastre de prietenie sunt mai puternice astăzi decât oricând de-a lungul istoriei şi abia aştept să îmi joc şi eu rolul în strângerea lor şi mai puternic, pe viitor, a mai spus regele.

Charles al III-lea deţine proprietăţi în România în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi în satul Viscri (judeţul Braşov). Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: