Regele Charles este „foarte bolnav”, dar „hotărât” să câștige lupta cu cancerul

Regele Charles
Sursa foto: Flickr/Pete Richman

În timp ce mai multe surse au declarat că Regele Charles este optimist în ceea ce privește starea sa de sănătate, s-a afirmat că starea monarhului este gravă și că planurile de înmormântare sunt în curs de desfășurare, scrie presa britanică.

O sursă a afirmat că Palatul Buckingham s-a pregătit în mod activ pentru înmormântarea regelui, în contextul în care starea de sănătate a monarhului s-ar deteriorează rapid.

Palatul Buckingham a anunțat în februarie că regele Charles a fost diagnosticat cu cancer după ce a fost supus unei proceduri corective pentru o prostată mărită la clinica din Londra.

De atunci, monarhul în vârstă de 75 de ani, a renunţat la angajamentele regale, în timp ce urmează un tratament împotriva cancerului.

Mai multe surse au declarat pentru The Daily Beast că, deși monarhul este hotărât să învingă cancerul, se confruntă cu o „sănătate în declin”.

„Toată lumea rămâne optimistă, dar el este cu adevărat foarte bolnav”, a declarat pentru publicație o persoană care susține că este un vechi prieten al familiei regale.

„Bineînțeles, este hotărât să îl învingă”.

În culise, starea de sănătate aparent precară a lui Charles i-a promovat pe oficialii Palatului Buckingham să actualizeze în mod regulat un document de câteva sute de pagini care prezintă planurile funerare regale ale monarhului.

Ajutoarele regale au dezmorțit planul extrem de detaliat, denumit „Operațiunea Menai Bridge” – numit după podul suspendat care leagă insula Anglesey de insula galeză continentală.

„Planurile au fost șterse de praf și sunt ținute la zi „, a declarat un fost membru al familiei regale pentru Daily Beast.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL