Skip to content
Politică

Regele Mihai, mesaj de Crăciun cu substrat

Regele Mihai a trasmis mesajul tradițional de Crăciun tuturor românilor, subliniind că „Familia noastra, precum a fiecaruia dintre voi, are parte de bucurii, dar si de dezamagiri si de griji„, dezamăgirea putând veni ca o referire directa la cele doua mari scandaluri care au afectat familia regala in 2015: excluderea din familie a Printului Nicolae si retragerea unor figuri marcante din Alianta pentru Restaurarea Monarhiei.

Redăm fragmente din mesajul Regelui Mihai:

In anul 1940, m-am adresat voua de Craciun pentru prima oara. Am traversat aproape un secol impreuna, iar astazi intoarcem inca o pagina din viata tarii noastre.
––––––
Suntem in ajunul sarbatorii nasterii Domnului Nostru Isus Hristos. Familia noastra, precum a fiecaruia dintre voi, are parte de bucurii, dar si de dezamagiri si de griji. Exemplul de iubire si credinta al Familiei Mantuitorului se asaza frumos alaturi de viata noastra de zi cu zi. Multe sunt diferite fata de acum doua mii de ani, dar multe au ramas la fel, in lumea oamenilor.

Trimit romanilor din tara, din Basarabia si din toate colturile lumii, o parinteasca binecuvantare„, a transmis Regele Mihai, potrivit hotnews.ro.

Amintim că Regele Mihai a semnat la 1 august un document prin care i-a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al Romaniei” si calificativul de „Alteta Regala”. Mai mult, Regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei, in conditiile in care Printul Nicolae era al treilea mostenitor al tronului, dupa Principesa Margareta si Principesa Elena (mama sa).

Decizia stranie nu a fost nici pana acum motivata oficial, dar Regele Mihai spune in comunicatul citat ca „Familia Regala si societatea romaneasca vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti”.

De asemenea, la 19 decembrie, Marilena Rotaru, fosta realizatoare tv si o figura proeminenta printre sustinatorii Casei Regale a Romaniei, a anuntat intr-o postare pe Facebook ca se retrage din Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei, al carei co-presedinte era la acel moment. Marilena Rotaru l-a acuzat pe celalalt co-presedinte al asociatiei, Catalin Serban, de faptul ca sustine o „anexare politica”. De asemenea, Marilena Rotaru vorbea in epistola sa de „mizeriile aruncate din nou asupra mea, in stil pur securistic, de oameni ai serviciilor vopsiti in monarhisti”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *