Skip to content
Sport

Regele Mihai, sărbătorit la Palatul Elisabeta

Regele Mihai I îşi serbează ziua de naştere şi onomastica la Palatul Elisabeta. Majestatea Sa a împlinit, pe 25 octombrie, 93 de ani. Regele Mihai I i-a invitat pe toți românii din țară și din Republica Moldova la evenimentul „Porți Deschise” de la Palat.

Anul trecut Regele Mihai şi-a serbat public ziua de naştere şi onomastica pe opt noiembrie. O dată simbolică. În 1945, în acea zi, au fost manifestaţiile pro Rege din Piaţa Palatului. Atunci sute de oameni au fost arestaţi de comunişti şi închişi.

Anul acesta, însă, Majestatea Sa nu a putut fi în ţară la acea dată. Aşa că organizează astăzi Ziua Porţilor deschise la Palatul Elisabeta pentru ca Regele Mihai I să-şi poată saluta invitaţii.

Regele se simte foarte bine În România pentru că este ţara Majestăţii Sale şi se simte foarte bine în mojlocul românilor, pe care îi iubeşte foarte mult”, spune Sandra Gătejeanu Gheorghe, director de protocol al Casei Regale, conform digi24.ro.

Regele Mihai I al României s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia. Este fiul legitim al Regelui Carol al II-lea si al Reginei-mamă Elena.

Regele Mihai şi regina Ana şi-au petrecut ultimele luni la reşedinţa din Elveţia. Joi seară, Majestatea Sa va oferi un dineu în onoarea a doisprezece foşti Şefi de Stat din Europa Centrală şi de Est cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la căderea comunismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *