Skip to content
Politică

Regimul armelor: Florin Iordache ar putea beneficia de o abrogare din Codul Penal votată de propria comisie

ro.wikipedia.org

Deputatul PSD Florin Iordache ar putea beneficia de o abrogare din Codul Penal votată chiar de către propria comisie în ceea ce privește regimul armelor și munițiilor.

Nedepunerea armei dupa expirarea permisului nu va mai fi considerata infractiune, articolul corespunzator din Codul Penal urmand sa fie abrogat la propunerea comisiei parlamentare speciale, presedintele ei, Florin Iordache (PSD), fiind unul dintre posibilii beneficiari, relatează Ziare.com.

Actualul Cod Penal prevede la art. 342 alin. 6 ca „nedepunerea armei si a munitiei la un armurier autorizat in termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de arma constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani„.

Abrogarea acestui alineat a fost mai intai votata in sedinta de luni a Comisiei Iordache, fiind mentinuta si prin votul dat astazi in Senat, in calitate de prima camera sesizata.

Conform formei adoptate de Senat, „la art. 342 alineatul 6 se abroga”. Proiectul urmeaza sa ajunga joi la vot in Camera Deputatilor – for decizional.

Subiectul a fost adus in discutia comisiei speciale dupa ce deputatul „mitraliera” Catalin Radulescu (PSD) a propus un amendament pentru modificarea articolului respectiv, conform raportului adoptat de comisie si prezentat pe fisa de la Senat a proiectului 238/2018 prin care Codul Penal este modificat zilele acestea.

Dezbaterile din comisie au fost aprinse. Stelian Ion (USR) a sustinut ca abrogarea alineatului respectiv „nu are nicio justificare”, neexistand „nicio expunere de motive”.

In replica, Florin Iordache (PSD) a adus ca argument faptul ca „in legea armelor nu mai exista aceasta sanctiune pentru nedepunerea armei in 10 zile”.

„Probabil că dumneavoastră aveți astfel de arme”, i-a spus Ion lui Iordache.

Am. Am și permis”, a replicat PSD-istul.

Totuși, întrebat insistent care sunt argumentele și de unde vine propunerea, Florin Iordache nu a răspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *