Skip to content
Magazin

Regina Elisabeta a II-a împlinește 94 de ani. Lucruri mai puţin cunoscute despre cel mai longeviv monarh

Maramedia

Regina Elisabeta a II-a împlinește astăzi 94 de ani, fiind cel mai longeviv monarh din istoria Casei de Windsor. În viața publică, Regina a fost personalitate apreciată de cele mai multe ori în Regatul Unit, participând la numeroase evenimente oficiale și cine diplomatice.

În ceea ce privește viața personală însă, Monarhul a ales discreția. Astfel familia Regală a reușit să treacă întotdeauna cu bine peste eventualele speculații ale presei tabloide sau peste puținele scandaluri mediatice în care au fost implcați, precum relația ascunsă dintre Charles și Camila, divorțul de Prințesa Diana sau alegerea Prințului Harry de a părăsi Regatul Unit și îndatoririle regale ca membru senior.

Regina Elisabeta a II-a este născută la data de 21 aprilie 1926. Elizabeth Alexandra Mary Windsor, pe numele său complet a fost încoronată la data de 2 iunie 1953. Domnia ei a început în 6 februarie 1952, la scurt timp după moartea Regelui George al VI-lea, tatăl său, scrie b1.ro.

Potrivit ReadersDigest, iată câteva lucuri inedite, pe care nu le știai cu siguranță despre Regina Elisabeta a II-a:

 1. Regina, o pasiune pentru bijuterii

Dragostea Reginei Elisabeta a II-a pentru Corgi este deja bine cunoscută în întreaga lume, iar pe lângă animalele de companie, Monarhul mai are o pasiune sofisticată: bijuteriile. Mai exact diamantele, căci despre ele vorbim, sunt preferatele Reginei.

Spre exemplu, broșa Williamson, oferită de geologul John Williamson, drept cadou de nuntă în 1947 este preferata Reginei. Mai târziu, Williamson i-a oferit Monarhului alte 203 diamante albe, din mina lui din Tanzania.

 1. Regina, a transmis un mesaj pentru cosmonauți în 2013

În 2013, Regina și personalul din Departamentul de comunicare au trimis în total un număr de 32 de mesaje oficiale. Unul dintre ele i-a fost adresat cosmonautului celebru Chris Hadfield.

„13 Martie 2013

Sunt mândră să transmit toate cele bune din partea mea și a tuturor canadienilor Colonelului Christopher Hadfield, care a preluat comanda Stației Spațiale Internaționale, miercuri. Cele mai bune gânduri ale noastre merg către el și întreaga sa echipă, în egală măsură cu rugăciunile noastre de a se întoarce bine și în siguranța la familiile lor.”

 1. Semnătura Reginei

Monarhul semnează cu „Elisabeth R.”, iar ultima literă, „R.” din semnătură provine de la latinescul „Regina”.

 1. Regina Elisabeta a II-a împlinește 94 de ani, dar își serbează ziua de două ori în 12 luni

Prima dată, mama Prințului Charels își serbează ziua la data de 21 aprilie, atunci când a fost născută. Cel de-al doilea eveniment are loc în luna iunie.

Pentru toți Monarhii britanici, este o tradiție ce datează încă din 1784 să își serbeze ziua de naștere la o dată diferită față de cea reală. Acest fapt se datorează paradei militare, care nu s-ar putea organiza în mod normal în zilele ploioase din Londra.

 1. S-a îndrăgostit de Philip în adolescență

Prințul Philipe și Regina Elisabeta a II-a s-au întâlnit pe veme când erau doar niște copii. La acel moment, ea avea 13 ani și s-a îndrăgostit de verișorul său îndepărtat pe loc.

Potrivit sursei citate anterior, Regina nu s-ar ami fi îndrăgostit niciodatîă de un alt bărbat. În 2007, Regina și Prințul Philip au sărbători nunta de diamant, fiind căsătoriți de 60 de ani. Mai mult decât atât, a fost un moment marcant în istoria Monarhiei Britanice, pentru că Elisabeta a II-a a fost primul Monarh care a sărbătorit nunta de diamant în timpul domniei.

 1. Poreclele Reginei Elisabeta a II-a

Este cel mai longeviv Monarh din istoria Regatului Unit, iar cei 94 de ani nu puteau trece fără nume de alint din partea celor dragi, indiferent că vorbim despre viața de copil a Reginei sau despre perioada de adult.

Încă din vremea în care era Prințesa Elaisabeta, a fost numită de către membrii apropiați ai familiei „Lilibet”, pentru că nu își putea pronunța singură propriul nume, în vremea în care era doar un copil.

Soțul ei, Ducele de Edinburg o strigă uneori Cabbage, în timp ce Prințul George, pe vremea când avea doar doi ani și jumătate o striga „Gan-Gan”.

 1. Tatăl Reginei a ajuns pe tron după un scandal

Regele George al VI-lea a devenit Rege după abdicarea fratelui său mai mare, Regele Edward al VIII-lea. El a abdicat pentru a se putea însura cu Wallis Simpson, o femeie din înalta societate americană, dar care era divorțată.

La acea vreme, în Marea Britanie, Regilor nu li se permitea să se căsătorească cu persoane care mai fusesră parte într-un mariaj.

 1. Regina Elisabeta a II-a nu a acordat niciodată un interviu

Ceremonia de încoronare, nunțile copiilor și nepoților ei și mesajele adresate poporului britanic au fost întotdeauna televizate, însă Regina nu a acordat în viața ei un interviu.

Acesta a fost și motivul pentur care, de-a lungul  domniei, presa tabloidă a numit-o „Elisabeta cea tăcută”.

 1. Secrete din geanta Reginei

Geanta Reginei Elisabeta a II-a este recunoscută pentru simbolistica pe care o are, mai ales în cadrul evenimentelor diplomatice.

Monarhul poartă geanta întotdeauna pentru a putea transmite mesaje coadte membrilor staffului care o însoțește. Atunci când Regina pune geanta pe podea este un semnal către personal că se află în mijlocul unei conversații neplăcute și că cineva trebuie să îi sară în ajutor. În cazul în care Monarhul își pune geanta pe masă în timpul cinei, este un semn că și-ar dori ca evenimentul să se încheie cât mai rapid.

 1. Nu a mers niciodată la școală

Regina Elisabeta a II-a nu a mers niciodată la școală și nu are o diplomă pentru finalizarea liceului sau facultății. Ea a fost educată acasă, de către profesori și tutori.

 1. Ingredientul pe care îl urăște în mâncare

Monarul din Marea Britanie are preparate preferate, precum desertul cu ciocolată și biscuiți. Însă Regina are și ingrediente pe care nu le acceptă în preparatele culinare.

Unul dintre acestea este usturoiul. Planta lipsește cu desăvârșire de la mesele gătite pentru bunica Prinților William și Harry.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *