Skip to content
Sport

Regina Elisabeta a II-a, la jubileul de safir. Cel mai longeviv monarh din Marea Britanie FOTO

Maramedia

Regina Elisabeta a II-a își serbează luni jubileul de safir, monarhul devenind astfel cel mai longeviv cap încoronat din Marea Britanie. Concret, pe 6 februarie, regina aniversează 65 de ani de la întronare.

Este de așteptat ca Regina Elisabeta a II-a să marcheze momentul în cadru restrâns, la reședința sa din Sandringham (Norfolk), fără să fi fost programate evenimente oficiale, relatează luni The Telegraph.

Au fost programate 41 de salve pentru amiaza acestei zile, trase de către artileria regală în Green Park, cu ajutorul unor tunuri din Primul Război Mondial, trase de cai. De asemenea, pentru ora 13 au fost programate alte 62 de salve de tun.

Duminică, Regina Elisabeta a II-a, după ce participase la liturghia catolică, a primit flori și urări de bine din partea unei mulțimi de simpatizanți. În fotografia de mai jos se poate vedea o fetiță în vârstă de 3 ani înmânându-i Majestății Sale un buchet de flori.

The Queen receives flowers from Jessica Atfield, three, after a church service on Sunday

Monetăria Regală va marca această a 65-a aniversare printr-o serie de monede dedicate Jubileului de Safir, în timp ce Poșta Regală va emite timbre dedicate ocaziei menționate.

Royal Mail's Sapphire Blue £5 stamp

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord a urcat pe tron în 1952, la 25 de ani, după moartea tatălui său, Regele George al VI-lea (care domnise între 1936 și 1952). De altfel, o puteți vedea pe Elisabeta a II-a (prima din stânga) în imaginea de mai jos (publicată de CNN.com) alături de George al VI-lea (1895-1952), de Regina-Mamă Elisabeta (1900-2002) și de Prințesa Margareta (1930-2002).

From left, Princess Elizabeth, King George VI, Queen Elizabeth and Princess Margaret wave to the crowd from the Royal Balcony of Buckingham Palace on June 22, 1939.

Altă imagine publicată de către CNN o înfățișează pe Prințesa Elisabeta în 1947 (cu 5 ani înainte să devină regină) la ceremonia nupțială alături de soțul ei, Prințul Filip, Duce de Edinborough.

The Royal Wedding Party waves from the balcony of Buckingham Palace on November 20, 1947. After becoming a British citizen and renouncing his Greek title, Philip became His Royal Highness Prince Philip, Duke of Edinburgh. His wife became the Duchess of Edinburgh.

Altă fotografie-simbol o înfățișează pe Regina Elisabeta a II-a în 1981, la căsătoria Prințului Charles cu Prințesa Diana, în 1981.

The Queen stands next to Prince Charles as he kisses his new bride, Princess Diana, on their wedding day July 29, 1981.

Vedeți AICI întreaga galerie foto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *