Skip to content
Coronavirus

Regina Elisabeta a II-a: Paştele nu este anulat, iar coronavirusul nu va câştiga

Facebook/HM Queen Elizabeth II

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a declarat sâmbătă că noul coronavirus „nu ne va învinge”, în cel de-al doilea mesaj adresat supuşilor Coroanei britanice din ultima săptămână, transmite duminică Reuters.

Monarhul în vârstă de 93 de ani, care conduce în mod simbolic şi Biserica Angliei, a ţinut să afirme şi că „Paştele nu este anulat”, în primul ei mesaj în care marchează această sărbătoare creştină, potrivit Agerpres.

„Anul acesta Paştele va fi diferit pentru mulţi dintre noi, însă păstrând distanţa avem grijă de siguranţa celorlalţi. Dar Paştele nu este anulat; într-adevăr avem nevoie de Paşte la fel ca oricând”, a mai susţinut ea.

Duminica trecută regina Elisabeta s-a adresat britanicilor într-un mesaj televizat, fiind doar pentru a cincea oară când a făcut acest lucru de-a lungul domniei ei de 68 de ani. Ea le-a spus britanicilor că dacă suportă cu hotărâre măsurile de închidere a circulaţiei şi de autoizolare coronavirusul va fi învins.

Cu acea ocazie, ea a făcut trimitere şi la experienţa ei din cel de-al Doilea Război Mondial. În noul mesaj, de sâmbătă, regina, care este o creştină practicantă, s-a folosit de Paşte pentru a acorda mai multă forţă mesajului transmis.

„Descoperirea lui Iisus înviat în prima zi de Paşte le-a oferit celor care-l urmau noi speranţe şi un scop nou, şi cu toţii avem ce învăţa de aici”, a susţinut ea într-un mesaj audio difuzat pe Twitter. „Ştim că noul coronavirus nu ne va învinge. Oricât de neagră pare moartea – în special pentru cei care suferă îndureraţi – lumina şi viaţa sunt mai puternice. Fie ca flacăra vie a speranţei de Paşte să ne călăuzească spre viitor”.

Mesajul reginei a fost publicat în contextul în care numărul deceselor puse pe seama noului coronavirus se apropie de 10.000 în Marea Britanie, cu 917 noi decese raportate sâmbătă.

Regina este de obicei însoţită de alţi membri importanţi ai familiei regale la slujba de Paşte organizată la Palatul Windsor, unde locuieşte alături de soţul său, prinţul Philip, 98 de ani. Anul acesta însă nu a avut loc serviciul religios, pentru a fi respectate restricţiile privind păstrarea distanţei sociale care au dus la interzicerea participării la slujbe în biserici.

„Le doresc tuturor creştinilor, indiferent de apartenenţa lor la o biserică sau alta, Paşte binecuvântat”, a mai spus regina.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *