Skip to content
Politică Sănătate

Regina Maria a preluat o întreagă rețea de laboratoare

economica.net

Rețeaua de sănătate Regina Maria a preluat integral rețeaua de laboratoare IDS, cu acoperire națională și peste 4 milioane de pacienți anual, tranzacția, anunțată de Profit.ro la începutul anului, fiind astăzi confirmată de Consiliul Concurenței.

Regina Maria este al 5-lea jucător pe piața de laboratoare medicale în care mai operează MedLife, Medicover, Sanador, grupul Gral.

În ultimii ani, conform informațiilor Profit.ro, Regina Maria a fost implicată în 184 tranzacții cu preluare integrală a altor jucători, precum și în 3 tranzacții care au vizat schimbarea acționariatului companiei.

Grupul de firme IDS Laboratories este pe piață din 2000, când a deschis primul laborator de analize medicale în București.

Astăzi, IDS are 11 centre medicale proprii și 42 de centre partener în reședințele de județ.

În 2016, IDS Laboratories, cu 74 angajați, a avut o cifră de afaceri de 12 milioane lei și un profit net de circa 350.000 lei. Anul trecut, cu 90 de angajați, cifra de afaceri a urcat la 13,7 milioane lei, iar profitul net a însumat 431.618 lei.

Anterior, Regina Maria a mai preluat Centrul Medical Puls din Târgu Mureș de la familia de medici Simona și Cristian Mucenic, iar recent a preluat Phoenix Imagistic Center, centru de diagnostic medical lansat în București, în urmă cu 7 ani, și controlat până acum de 5 medici.

În vara anului trecut, Regina Maria a preluat și centrul medical Gastromond din Constanța și clinica Santomar OncoDiagnostic din Cluj-Napoca.

Piața românească a serviciilor medicale private înregistrează o creștere acelerată de câțiva ani, în condițiile în care rețele precum Regina Maria, MedLife, Medicover sau Sanador beneficiază de tendința pacienților cu venituri medii sau mari de a evita spitalele de stat din România, marcate de corupție, servicii de calitate slabă și proastă administrare.

Citește mai mult: profit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *