Skip to content
Societate

Regio Călători a fost ținta unui atac cibernetic care a vizat bazele de date

facebook

Operatorul feroviar privat Regio Călători și-a anunțat luni clienții că pe data de 4 martie (acum șase zile) a fost ținta unui atac cibernetic ce a afectat baza cu datele clienților (adrese de e-mail, parole de acces, CNP și telefon mobil. Cei de la Regio își roagă clienții să schimbe parolele, dar acest lucru nu este posibil nici la peste 12 ore după e-mail-ul trimis, potrivit Hotnews.

Ce spune compania, într-un e-mail către clienți:

„Pentru a menține încrederea acordată de dumneavoastră, vă facem cunoscut faptul că, în data de 04.03.2020 ora 19:00, website-ul www.regiocalatori.ro a fost supus unui atac cibernetic, ce a afectat baza de date ce cuprinde informații privind adresele de mail ale clienților noștri, parolele de acces, CNP (acolo unde a fost necesar în vederea eliberării legitimațiilor de călătorie) și telefoanele acestora (acolo unde nr. de telefon a fost utilizat în derularea relațiilor contractuale dintre noi).

Având în vedere natura incidentului, precum și natura datelor cu caracter personal afectate prin producerea acestuia, vă recomandăm a schimba parolele de acces la adresele de e-mail pe care le-ați utilizat în cadrul platformei noastre, pentru a evita o invaziune nedorită a persoanelor străine în conturile dumneavoastră de email.

Vă asigurăm de faptul că societatea noastră depune în acest moment toate eforturile în vederea remedierii problemelor apărute.

Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru disconfortul creat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *