Skip to content
Societate

Registrul Auto Român: Peste 1.700 de vehicule verificate tehnic în trafic, în primele şase luni ale anului, prezentau pericol iminent de accident

zdbc.ro

Registrul Auto Român a anunţat, marţi, că peste 1.700 de vehicule verificate tehnic în trafic, în primele şase luni ale anului, prezentau pericol iminent de accident. În total, au fost verificate 33.508 vehicule, fiind declarate neconforme 45,47% dintre acestea, scrie News.ro.

Registrul Auto Român (RAR) a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că a verificat din punct de vedere tehnic în trafic, în primele 6 luni ale acestui an, 33.508 vehicule, în toată ţara.

În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat deficienţe tehnice majore şi/sau periculoase la 15.235 de vehicule (45,47%), declarate neconforme.

Cele mai des întâlnite deficienţe tehnice au fost la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare (26,73%), emisii poluante (21%), punţi, jante, anvelope şi suspensie (11,56%), vizibilitate (12%) precum şi la sistemele de frânare (4%) şi direcţie (1,5%). Aproximativ două procente dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat)”, a precizat RAR.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate aproape 11.000 de amenzi contravenţionale şi au fost retrase 8.689 de certificate de înmatriculare.

În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară”, a transmis RAR.

În plus, RAR a anunţat că peste 1.700 de vehicule verificate prezentau pericol iminent de accident.

Reprezentanţii instituţiei precizează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *