Skip to content
Politică

Registrul Național de Transplant, ținta a zeci de atacuri cibernetice

politvesti.com

Radu Deac, directorul Agenției Naționale de Transplant, a semnalat vineri faptul că Registrul Național de Transplant a fost ținta a zeci de atacuri cibernetice.

Atacurile au fost semnalate de către echipa IT care monitorizează registrul, informează Agerpres.

" "

„O echipă de IT monitorizează acest Registru Naţional de Transplant. Am fost informaţi că sunt zeci de atacuri cibernetice la acest registru. Această echipă face faţă şi contracarează toate aceste atacuri cibernetice”, a anunțat Deac.

De asemenea, Victor Zota, Preşedintele Fundaţiei pentru Transplant, a amintit că în urmă cu aproximativ 2 ani, Registrul Național de Transplant a fost ținta a 1400 de atacuri cibernetice într-o singură zi.

„Am avut 1.400 de atacuri într-o zi. Apogeul l-am atins acum vreo doi ani de zile, 1.400 de atacuri într-o zi. Acum câtva timp au reuşit să ni-l blocheze pentru câteva ore, vreo şase ore a fost blocat. Avem o echipă de IT-işti excepţională, care a reuşit să rezolve situaţia. Nu s-a reuşit să se intre vreodată în registru nostru şi nu cred că se va reuşi vreodată. 50 – 60 sunt în fiecare zi”, a  spus Victor Zota.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *