Reglări de conturi între USR-iști la Primăria București: Nicușor Dan schimbă taberele

Nicușor Dan, sursa foto: Facebook

Nicușor Dan, primarul capitalei, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, sunt implicați în mai multe reglări de conturi în Primăria București. Schimbările pe care le fac cei doi au rolul de a pune stăpânire asupra unor instituții importante, care le oferă acces la contracte și bani.

Nicușor Dan schimbă city manager-ul

Nicușor Dan a decis să renunțe la Diana Pungă, city manager-ul Bucureștiului. Pungă și-a dat demisia, deși lucrează pentru Nicușor Dan din 2015 și a fost alături de el la în multe campanii electorale. Acest lucru arată că primarul trebuie să-i răsplătească pe cei care l-au ajutat să câștige al doilea mandat, iar funcția de city manager a fost pe masa negocierilor.

În cariera sa politică, Diana Pungă a lucrat mereu pentru Nicușor Dan: consilier, șefă de cabinet la biroul parlamentar al lui Dan și din 2020 a fost city manager în București. City manager-ul este numit direct de primar, nu are nevoie de votul Consiliului General. Îndepărtarea Dianei Pungă arată că în jurul primarului înflorește un nou grup de interese, iar una dintre funcțiile negociate a fost cea de city manager.

Primarul rămâne cu Andreea Miu, actuala șefă de cabinet a edilului capitalei. Andreea Miu a fost promovată de Ludovic Orban, care încă mai trage sforile în primăria lui Nicușor Dan. Rămâne de văzut cui îi va oferi primarul funcția de city manager: ori celor din PNL pentru a încerca să facă majoritatea în Consiliul General, ori grupului de milionari care l-au ajutat în campania electorală din 2024. PS News a scris de mai multe ori despre rețeaua de influență din jurul lui Nicușor Dan. Detalii aici. 

Nicușor Dan îl insultă pe Prefect: „Te lupți cu toți cretinii”

Primarul capitalei a explicat că Diana Pungă și-ar fi dorit să plece, dar în același timp recunoaște că n-a încercat să o convingă să rămână. Prin urmare, Nicușor Dan profită de „plecarea” Dianei Pungă. Dacă viața în administrația publică era atât de dificilă, Pungă ar fi renunțat de mai mult timp, nu fix după ce primarul a obținut al doilea mandat.

În același mesaj, Nicușor Dan îl insultă pe prefect și pe directorii din alte instituții ale statului, spunând că sunt „cretini”.

„De ce pleacă? Pentru că viața în administrația publică este frustrantă și consumatoare de energii. Îți pun bețe în roate Prefectul, Inspectoratul, directori pe care nu-i poți da afară etc. Și în loc să construiești te lupți cu toți cretinii pe care în viața privată, normală, îi ignori fără mari eforturi. Deși este o mare pierdere pentru echipa noastră, nu am încercat să o conving să rămână”, a scris Nicușor Dan, pe rețelele de socializare.

Mesajul injurios al lui Nicușor Dan este mesajul unui primar care face exces de putere și se crede atotputernic, uitând care este rolul său. Primarul capitalei îi insultă pe cei cu care ar trebui să lucreze. Aroganța lui Nicușor Dan este arhicunoscută și demonstrează de ce nu este capabil să aibă mari proiecte. Atât timp cât nu știe să dialogheze și nu învață diplomația, nu poate colabora cu alți politicieni sau instituții și nu-i rămân decât mesajele în care îi înjură pe funcționarii publici care nu sunt de acord cu el.

Vlad Voiculescu și penala Oana Sivache

Vlad Voiculescu nu vrea să piardă controlul companiilor din subordinea Primăriei București. Voiculescu este președintele USR București, iar Nicușor Dan are nevoie de el pentru majoritatea în Consiliul General.

Voiculescu a plecat la Bruxelles, unde are mandatul de europarlamentar, dar nu renunță la Oana Sivache, care este urmărită penal pentru luare de mită. Sivache a fost director la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), de unde a fost schimbată chiar de Nicușor Dan, după izbucnirea scandalului de corupție. ASSMB, ajuns în mâinile lui Vlad Voiculescu, s-a dovedit un focar de corupție peste spitalele bucureștene.

Liderul USR București nu renunță la Sivache și o trimite în Consiliul de Administrație al Companiei Municipale Parking București. Această companie a devenit una foarte bogată, după ce Nicușor Dan a inventat locuri de parcare pe toate străzile de oraș. Astfel, Voiculescu știe foarte bine să-și trimită oamenii în cele mai bogate companii ale Primăriei București.

Horia Tomescu, fostul viceprimar al capitalei, l-a atacat dur pe Vlad Voiculescu și l-a acuzat că promovează toate „nulitățile”.

„Cică dacă ești tare în Tinder primești loc în consiliul de administrație la compania municipală. După STB, de data asta Parking. Nulitățile vor promova întotdeauna obediența, niciodată reforme, politici publice coerente sau alte vrăjeli”, a scris Tomescu.

Fostul viceprimar face referire la scandalul din familia lui Vlad Voiculescu. Fosta parteneră a liderului USR a descoperit că politicianul avea un cont fals pe Tinder și încerca să vorbească cu alte femei. Vlad Voiculescu și Laura Ștefănuț au și un copil împreună, dar asta nu l-a împiedicat pe politician să-și facă un profil pe o aplicație de întâlniri, folosind poze false.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: