Skip to content
Politică

Regretă Tăriceanu plecarea din PNL? Ce spune despre noul PNL?

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a comentat în cadrul emisiunii „Lumini și umbre” de la B1 TV plecarea din PNL și situația politică a noului PNL.

Întrebat dacă regretă plecare din PNL de anul trecut, Tăriceanu a spus că nu, arătând că „într-un așa partid eu nu mă regăsesc”.

Nu îmi mai pare rău, având în vedere cum evoluează partidul astăzi. Eu cred că este mai bine că nu mai sunt în PNL pentru că nu mă regăsesc. Într-un partid care mai are titulatura de liberal, de la care mă aștept să fie apărătorul drepturilor și libertăților individului, ca valoare fundamentală democratică, și să văd un PNL care este susținătorul instituțiilor represive ale statului. În așa partid eu nu mă regăsesc”.

Referitor la situația în care se găsește PNL, liderul ALDE a declarat că „PNL-ul este într-o postură foarte ciudată, în care desconsiderând mandatul dat de cetățeni a hotărât să treacă în opoziție. O parte din ei. O parte din cei care au fost aleși pe listele PNL sunt astăzi în ALDE și își continuă mandatul dat de cetățeni”.

„PNL-ul a trădat în primul rând electoratul. Cum vreți să calific gestul făcut după alegerile pentru Parlamentul European când președintele de la acea dată al partidului anunță la a doua zi după alegeri că partidul pleacă din alianța liberalilor și democraților europeni și trece în familia populară (…) S-au aliat cu PDL-ul, partidul este acum mai degrabă PDL-ul cu o față de onorabilitate, este exact ce și-a dorit Traian Băsescu în trecut, să înghită PNL-ul, să pună mâna pe PNL. A reușit fără să mai fie președinte. Au reușit urmașii lui să facă acest lucru. Și, astăzi, acest partid denumit PNL este de fapt un PDL recoafat cu firmă.

(…) În politica de azi eu cred că este importantă și tradiția, și istoria și blazonul. Dar mai important este cu ce te definești. Și, definirea PNL-ului actual este prin politicile pe care le-a făcut PDL-ul în cei trei ani cât s-au aflat la guvernare”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *