Skip to content
Societate

Reguli încălcate în a doua zi de pelerinaj la Sf Dimitrie cel Nou. Noul prefect, Traian Berbeceanu, a venit să verifice

facebook

Este ultima zi de pelerinaj la Patriarhie. Până acum, mai mult de 29.000 de credincioși s-au rugat la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou. În această dimineață însă, regulile n-au mai fost respectate cu aceeași strictețe.

Păstrați distanța și respectați toate regulile care vin de la Jandarmerie, stați în grupuri soț-soție cum spune legea, cei cu costumele naționale stau în față, sunt doar câteva dintre indicațiile oferite pelerinilor în cea de-a doua zi de pelerinaj la Sfântul Dimitrie cel Nou. Aproximativ 1500 de persoane stăteau la coadă la primele ore ale dimineții pentru a putea ajunge la moaște. Printre ei și oameni care nu sunt din București.

Un grup de pelerini veniți din țară a fost lăsat să intre pe ușa din spate a Catedralei, scrie digi24.ro.

Noul prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu, a fost prezent la pelerinajul de Sfântul Dumitru

Întrebat de jurnaliși de ce a venit la sărbătoarea care la care s-au strând deja aproximativ 30.000 de credincioși, actualul prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat că verifică îndeaproape ca evenimentul să respecte normele sanitare și de distanțare.

Am venit să verific dispozitivele de ordine și siguranță publică, să verific din partea Prefecturii dacă totul este în regulă. Sunt încântat și mulțumit de ceea ce au făcut, persoanele care participă la evenimentul religios au înțeles în mod exemplar să respecte normele sanitare și normele de distanțare. Totul este în bună ordine, colegii mei din structurile de ordine și siguranță publică colaborează excepțional cu reprezentanții Patriarhiei, a fost un succes modul în care s-au organizat și desfășurat toată activitatea religioasă”, a spus Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *