Reguli mai stricte pentru obţinerea cetăţeniei R. Moldova. Proiectul de lege votat în lectură finală

Cererile de acordare a cetăţeniei moldoveneşti vor fi coordonate cu Serviciul de Informaţii şi Securitate. Această prevedere, dar şi altele, este inclusă într-un proiect de modificare a Legii cetăţeniei Republicii Moldova votat în a doua lectură de Parlament, în cadrul şedinţei plenare de vineri. Documentul urmăreşte scopul de a exclude riscurile de securitate la adresa statului şi a ordinii publice.

Proiectul de modificare a Legii cetăţeniei Republicii Moldova a fost elaborat de către deputatul fracţiunii PAS Igor Chiriac, anunţă newsmaker.md.

Potrivit autorului, prevederile propuse sunt necesare în contextul riscurilor provocate de agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Mai exact, în ultimii doi ani, s-a înregistrat o majorare a numărului de aplicanţi pentru obţinerea cetăţeniei Republicii Moldova, 70 % dintre care aparţin persoanelor din Federaţia Rusă, iar 20 % – din Ucraina. Mai mult decât atât, autorităţile au identificat şi numeroase tentative de dobândire prin fraudă a cetăţeniei Republicii Moldova, în baza documentelor de provenienţă necunoscută prezentate de către solicitanţi.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: