Reguli pentru cei care vor să cânte pe străzile din Timișoara: Vor da inclusiv examen

Sursă foto: profit.ro
Sursă foto: profit.ro

Consilierii locali din Timișoara urmează să valideze prin vot un proiect de hotărâre propus de administrația locală prin care se dorește reglementarea activității artistice de pe străzile orașului.

Dacă va fi votat noul regulament, nimeni nu va mai avea voie să cânte, să danseze sau să performeze în orice fel pe străzile Timișoarei oricând, ci doar după un program bine stabilit și doar după susținerea unui examen. Iar asta pentru că noul regulament prevede ca orice artist stradal să treacă mai întâi un concurs și să fie pe străzi doar după un orar bine definit, anunță Opinia Timișoarei.

Pentru a se asigura că pe străzi nu cânta orice afon, reprezentanții Casei de Cultură a Municipiului Timișoara lpregătesc un examen pentru artiștii amatori.

Aceștia trebuie să primească cel puțin notă 7 pentru a cânta prin cartiere și minimum 8 dacă vor să performeze în zona centrală. La examen, cântăreții trebuie să vină cu cel puțin 10 piese, actorii cu 3 momente teatrale și dansatorii cu 5 coregrafii.

Conform documentului, evaluarea juriului nu poate fi contestată, iar artiștii respinși pot fi reevaluați doar în cadrul următoarei sesiuni de selecție.

Potrivit noului regulament, cântăreții n-au voie să repete piesele, iar artiștii pot sta cel mult o oră într-un loc.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: