Skip to content
Societate

Regulile pentru pescuit au fost modificate: Pescarii au voie acum să socializeze

www.ziarpiatraneamt.ro

Ministerul Agriculturii a adus modificări regulamentului pentru pescuitul recreativ, la doar două zile după ce acesta a fost publicat în Monitorul Oficial. Deși în varianta inițială, se preciza că pescarii trebuie să păstreze o distanță de 10 metri între ei, nu au voie să socializeze, să facă grătar sau să consume băuturi alcoolice, acum regulile au fost relaxate pentru a permite pescarilor să socializeze. Vor trebui să respecte însă regulile stabilite de administratorii locurilor de pescuit, a spus ministrul Agriculturii, Adrian Oros, într-o conferință de presă.

S-a scos obligativitatea ca administratorii să impună interzicerea socializării. Administratorii vor permite prezența vizitatorilor în perimetrul de pescuit. S-au scos acele articole referitoare la evitarea socializării cu alți pescari, purtarea măștii până la accesul în perimetrul locului de pescuit, a spus ministrul.

De asemenea, s-a eliminat păstrarea distanți de minimum 1,5 metri între pescarii recreativi și evitarea oricărei forme de socializare cu alți pescari recreativi participanți în aceeași zonă de pescuit, a adăugat Oros.

„A rămas ca pescarii să aibă obligativitatea de a lăsa perimetrul de pescuit curat și să respecte cu strictețe regulamentul amenajării piscicole, urmând ca cei care gestionează amenajările piscicole să-și stabilească prin regulament care sunt regulile în interior”, a mai spus ministrul.

El a precizat că noua formă a ordinului a fost trimisă la Ministerul Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *