PSnews

Ultima Oră

Relatări bombă ale lui Dan Nica în ancheta alegerilor: există dovezi clare de fraudă!

cotidianul.ro

Comisia parlamentară pentru alegerile prezidențiale din 2009 l-a avutla audieri, luni, 19 iunie,  pe Dan Nica, fostul  ministru al Afacerilor Interne în prerioada imediat anterioară organizării alegerilor prezidențiale din 2009.

Depoziția acestuia acreditează ideea că cineva putut interveni pentru a modifica rezulatul final al votului, Nica menționând că rezultatul anunțat și cel real al numărătorii nu a fost unul și același.

“Pot să vă spun că rezultatul oficial anunțat și rezultatul real nu a fost același, au fost rezultate diferite. (…) Eu pentru un singur lucru nu pot să am niciun fel de explicație — numărul mare de procese-verbale pe care le-am avut ștampilate, semnate cu cifre exact inverse între cei doi candidați. Deci o dovadă mai clară de fraudă nu am văzut în viața mea și cred și sper că nu voi vedea niciodată, dar când ai … documente în mână, proces-verbal de numărare și dincolo, la Biroul Electoral, dus alt proces-verbal cu alte date, iertați-mă, nu este un lucru care să te ducă decât la o singură concluzie: că a fost o chestiune organizată și premeditată într-un fel pentru că nu puteau să greșească sau să fie inconștienți un număr relativ mare de oameni”, a declarat Nica, citat de Agerpres.ro.

Nica a făcut o paralelă cu organizarea alegerilor europarlamentare din timpul mandatului său, despre care susține că au fost în conformitate cu prevederile legii.

„A fost un singur rând de alegeri pe care l-am organizat și de care am răspuns în mod direct — cel pentru alegerile europarlamentare. (…) Am cerut tuturor structurilor Ministerului de Interne să ia măsurile necesare și ne-am asigurat că tot ceea ce înseamnă respectarea legii se întâmplă peste tot, în fiecare localitate din România, și că orice infracțiune, indiferent de cine o comite, din partea cărui partid politic, este să spunem documentată și trimis imediat organelor în drept pentru a lua măsuri”, a explicat fostul ministru de Interne.

Nica susține că a avut doar  contacte reduse cu instituții, precum Parchetul General, DNA sau SRI. „Singurele legături pe care le-am avut au fost la nivelul CSAT-ului și la nivelul legăturilor instituționale pe care le avea MAI. La întrebarea dacă au influențat activitatea partidului — nu de o manieră de care eu să vă pot demonstra în ce fel sau cum”, a precizat Nica, deținător al portofoliului de la Interne în guvernul Boc 1.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi