Skip to content
Politică

Relațiile României cu Israel. MAE a finalizat analiza privitoare la mutarea ambasadei la Ierusalim

Wikipedia

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a trimis la Guvern azi analiza încheiată cu privire la mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Ministrul susține că analiza conține atât argumente pro, cât și argumente contra.

Teodor Meleşcanu a refuzat să discute recomandare MAE privind mutarea.

„A fost transmisă la nivelul prim-ministrului şi urmează să fie distribuit de către Guvern la Preşedinţie şi la preşedinţii celor două Camere. Noi, ca minister, ne-am încheiat analiza”, a declarat, vineri, ministrul de Externe.

Teodor Meleşcanu a adăugat că este „o problemă foarte complicată”, iar argumentele sunt echilibrate.

Nu e un blocaj, e un proces în care trebuie să fie implicată toată lumea. Trebuie să recunoaşteţi că este şi o problemă foarte complicată. Noi am pus şi argumentele pro, şi argumentele contra, sunt relativ echilibrate, nu noi luăm decizia”, a mai spus Teodor Meleşcanu, conform Digi24.ro.

Pe 19 aprilie, președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Președintele PSD susține că acest gest ”are o valoare foarte mare pentru administraţia americană”, deoarece România este al doilea stat după SUA care face acest lucru, însă pare să ignore relația României cu Uniunea Europeană (UE) și implicit statele UE care susțin că mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim este împotriva normelor internaționale și a dreptului internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *