Skip to content
Puterea Știrilor Video

Relaxarea anunțată de premier, criticată din PSD: ”Vacanța este ultimul lucru la care se gândesc românii”

Inquam Photos/Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea a criticat atitudinea prim-ministrului Florin Cîțu, care a anunțat marți noi propuneri cu privire la relaxarea restricțiilor de la 1 iunie. Social-democratul susține că vacanța este ultimul lucru la care se gândesc românii care au fost afectați din punct de vedere economic de pandemie.

„Poate că domnul Cîțu se pregătește de vacanță pentru că a muncit atât de mult din decembrie și până acum și acum normal că are nevoie de o pauză. Eu cred că românilor nu prea le arde de vacanță și mai ales celor cărora le-a mers foarte rău de un an și ceva. Să le spunem celor din HoReCa să meargă în vacanță, păi ei sunt în vacanță de un an și jumătate! Eu cred că ei ar merge la muncă să câștige niște bani și că ar vrea să se redeschidă cu adevărat economia, nu doar din vorbe, nu doar din măsuri pe care le propunem la televizor și care nu sunt urmate de fapte. Aici lipsesc foarte mult măsurile de sprijin real al economiei și măsurile concrete luare de către guvern, astfel încât și celelalte domenii să poată începe să funcționeze. Să discutăm acum despre vacanțe?! Nu, haideți să fim serioși”, spune Zetea.

Vicepreședintele PSD susține că premierul ar trebui să se ocupe de probleme mai serioase decât planificarea vacanței de vară, precum problema PNRR.

Domnul Cîțu ar trebui să se ocupe de lucruri serioase. Discutăm de PNRR care înseamnă 30 de miliarde pentru România, bani care deocamdată nu vin, și în acest an nu va veni niciun leu pentru România. Cu toate că au anunțat cu surle și trâmbițe anul trecut, în campania electorală, PNL-iștii, în frunte cu Klaus Iohannis, că vor aduce acești bani, acest plan e pe nicăieri, nu există pe hârtie. A fost transmis de 3 ori la Bruxelles, de 3 ori a fost respins pentru că nu respectă criteriile și standardele pe care le impune Comisia Europeană atunci când vorbește de bani foarte mulți care vor fi alocați României. 

Nu mai bine ar deveni domnul Cîțu un om ceva mai harnic, ceva mai așezat, cu mai puține declarații și mai mult la muncă, mai mult la birou, să facă să se înțeleagă cu domnul Ghinea, pentru că am înțeles că domnul Ghinea nici măcar nu îi răspunde la telefon de nu știu câtă vreme. Nu ar face bine primul ministru cu ministrul Fondurilor Europene să discute între ei și să avem un PNRR care să ajute economia României să iasă din criză?! Eu cred că astea sunt lucrurile importante și nu discuțiile acestea ca la o șuetă că ne pregătim de vacanță”, conchide vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea .

Premierul Florin Cîțu spune că accelerarea campaniei de vaccinare își arată deja efectele, deoarece numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 este în scădere. Cîțu spune că, în aceste condiții, s-ar putea renunța la masca de protecție la mare și la munte, iar restaurantele ar putea primi clienți vaccinați chiar până la capacitatea de 100%. De asemenea, ar putea fi permise evenimentele private la care participă oameni vaccinați.

Vreau să le mulţumesc românilor că am avut o sărbătoare pascală liniştită, fără niciun fel de evenimente. Oamenii au înţeles să respecte regulile în vigoare şi se vede că avem rezultate din ce în ce mai bune în ceea ce priveşte rata de vaccinare”, a spus premierul.

2 comentarii la “Relaxarea anunțată de premier, criticată din PSD: ”Vacanța este ultimul lucru la care se gândesc românii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *