Relocarea urșilor cerșetori de pe Transfăgărășan a început. Care au fost primele animale mutate

Sursa foto: Unsplash

A început relocarea urșilor de pe Transfăgărășan. O femelă și puiul său vor fi primele animale mutate de la marginea șoselei, unde cerșesc mâncare.

În paralel, vor fi montate panouri de avertizare pentru turiștii care se încăpățânează să-i hrănească, dar și camere de supraveghere.

Ordinul de relocare emis de ministrul Mediului a fost publicat în Monitorul Oficial săptămâna trecută. Ieri a fost montată deja o cușcă, pentru capturarea unei ursoaice cu un pui, care devenise agresivă.

Mihai Coman, inginer silvic al Direcției Silvice Argeș: „De 4-5 ani este pe Transfăgărășan, locul pe care l-a ales ea aici este foarte frecventat şi am avut multe evenimente cu ea”

Autoritățile spun că toți urșii care coboară la cerșit, pe Transfăgărășan, vor fi relocați. Cei care prezintă un pericol vor fi luați primii.

Dragoș Predescu, prefectul județului Argeș: „S-a făcut o priotizare a nivelului de pericol al animalelor de pe Transfăgărășan, al urşilor, această ursoaică cu un pui fiind unul dintre cei mai agresivi, sau cu un potenţial ridicat de pericol.”

În scurt timp vor fi montate panouri prin care turiștii vor fi informați că nu au voie nici măcar să oprească pentru a le face poze urșilor. Și că un urs hrănit este un animal condamnat la moarte. Ulterior vor fi montate și camerele de supraveghere, utile pentru identificarea celor care nu respectă regulile.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: