Skip to content
Politică

Relu Fenechiu, dezvăluiri uluitoare din închisoare. Ce a trebuit să facă fostul ministru și ce planuri de viitor are

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul Transformatorul, a făcut dezvăluiri privind viața pe care o duce în închisoare.

La finalul săptămânii trecute, fostul liberal a fost transferat de la Penitenciarul Iași la Penitenciarul Vaslui. Acest lucru s-a intamplat odata cu schimbarea regimului de detentie, din inchis in semideschis.

După ce a fost condamnat, Relu Fenechiu Relu Fenechiu a măturat, vopsit și văruit celula în care a stat până săptămâna trecută, așa cum afirmă chiar el într-un interviu acordat newspro.ro: „Am fost cazat într-o cameră din penitenciar, într-un corp în care sunt cazați deținuții de la maximă siguranță, din arest preventiv și regim închis. Camera era exact la fel ca celelalte 90 din acest corp. Am dormit în aceleași paturi ruginite, provenite din dezafectări ale unităților militare, am avut aceleași geamuri care nu se închid și același fel de baie infectă, cu WC turcesc și chiuvetă ruginită. Apă caldă am avut doar 2 ore pe săptămână, iar mâncare a fost aceeași pentru toată lumea. După vreo șase luni, mi s-au dat o găleată de var și un litru de vopsea. Am vopsit eu baia și am văruit jumătate din cameră (pentru nu mi-a ajuns varul)”, a declarat acesta potrivit sursei citate.

Fenechiu a punctat că printre cei cu care a stat în cameră au fost și homosexuali.

Întrebat dacă a discutat sau dacă a fost vizitat de vreun fost coleg în perioada de detenție, Fenechiu a transmis că da, a fost vizitat de mai mulți colegi din Guvern și din Parlament.

„Da, am fost vizitat de mai mulți colegi din Guvern și Parlament, cărora le mulțumesc. Le mulțumesc și celor care au dorit să mă viziteze și i-am refuzat. Cei care nu vin în calitate oficială pot să viziteze un deținut doar în limita celor trei vizite pe lună permise de lege și am preferat să utilizez acele vizite pentru a-mi vedea familia.”, spune Fenechiu.

Totodată, fostul ministru liberal spune că vrea să se întoarcă în politică după eliberare după ce va dovedi că „a fost condamnat în urma unei erori judiciae”.

„Mă voi întoarce în politică după ce voi dovedi că am fost condamnat în urma unei erori judiciare. Până nu se va întâmpla acest lucru, nu o voi face.

Chiar dacă eu sunt acuzat pentru o complicitate la un presupus abuz în serviciu și nu pentru o faptă de corupție, chiar dacă presupusele mele fapte nu au fost făcute în perioada în care eram deputat, cu atât mai puțin în exercițiul unei funcții publice, cred că ar fi dificil să performez în politică cu „greutatea” condamnării pe umerii mei.”, a precizat fostul ministru liberal Relu Fenechiu pentru newspro.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *