Skip to content
Politică

Relu Fenechiu, eliberat condiționat din închisoare. Avea două condamnări

cancan.ro

Fostul ministrul al Transporturilor Relu Fenechiu a fost eliberat condiționat din penitenciarul Vaslui unde efectua o pedeapsă de 5 ani și șase luni de închisoare în urma condamnării survenite în dosarul „Transformatorul”.

Judecătorii au hotărât să îl pună în libertate pe fostul oficial din guvernul USL, după ce acesta a efectuat două treimi din pedeapsă în spatele gratiilor și a dvedit un comportament adecvat, chiar dacă procurorii DNA l-ar fi vrut reținut pentru o perioadă mai lungă.

La începutul anului 2014, Fenechiu a intrat în arest, ca urmare a condamnpării primite în doasrul „Transformatorul”, ulterior primind încă o pedeapsă cu executare, în 2016, într-un al doilea dosar de corupție instrumentat de DNA, după cum anunță postul Digi24 TV.

A doua pedeapsă, de 3 ani și 10 luni, a fost comasată cu prima, iar perioada totală pe care fostul ministru trebuia să o petreacă în închisoare a fost stabilită la 5 ani și 6 luni.

Procurorii DNA reclamă că Fenechiu nu a plătit prejudiciul în niciunul dintre cele dousare în care a fost condamnat, în dosarul „Transformatorul” fiind vorba de un prejudiciu total de 7.529.594,1 lei. În al doilea caz, Fenechiu a ajuns la un acord cu anchetatorii, obținând astfel o reducere a pedepsei pentru trafic de influență și spălare de bani, prejudiciul constatat fiind de peste 900.000 euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *