Skip to content
Politică

Remanierea guvernamentală mai așteaptă. Când ar putea avea loc evaluarea miniștrilor și cine ar putea fi „executat”

Guvernul Citu Inquam Photos / George Călin

Remanierea guvernamentală mai așteaptă. Premierul Florin Cîțu, preocupat zilele acestea să își strângă susținere pentru Congresul din 25 septembrie, nu va face prea curând prima evaluare a miniștrilor din Guvernul său, au precizat surse liberale pentru PS News. În partid se vorbește despre faptul că miniștrii care nu s-au decis încă pe cine vor susține la Congresul din toamnă ar putea reprezenta portofolii pe care Cîțu le-ar putea negocia la remanierea care ar putea avea loc în toamnă. Este vorba despre ministrul Finanțelor Alexandru Nazare și ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Pe „lista neagră” a lui Florin Cîțu au apărut și numele unor miniștri de la USRPLUS. Este vorba despre  Cristian Ghinea (ministrul Fondurilor Europene) și Cătălin Drulă (ministrul Transporturilor). Cele mai mari nemulțumiri sunt la adresa lui Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, căruia i se reproșează eșecul PNRR. PS News scria zilele trecute că feedback-ul extrem de critic la adresa planului făcut de România a produs rumoare printre mai mulți liberali care cer demiterea ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Nemulțumiri sunt și la adresa premierului Florin Cîțu, acuzat că nu a monitorizat în detaliu PNRR, așa cum a promis. Comisia Europeană a început încă de săptămâna trecută să dea undă verde primelor planuri de relansare economică naţionale fnanţate de către Uniunea Europeană (UE) împotriva consecinţelor economice ale pandemiei covid-19.

„Nu ne așteptam la atâtea critici. Nu e normal. Ministrul Ghinea și premierul chiar nu știau ce trimit la Bruxelles? În niciun caz nu trebuia să se ajungă aici, iar Ghinea ar trebui să plătească cu funcția. El l-a făcut, e în proporție de 90% creația sa”, au precizat surse liberale pentru PS News.

DETALII AICI: Scântei în coaliția de guvernare după criticile venite de la Bruxelles pe PNRR. Se cere capul ministrului Ghinea

Cîțu a anunțat o evaluare a miniștrilor în vară

Florin Cîțu anunța încă din luna martie faptul că va face o evaluare a miniștrilor în luna iunie, subliniind faptul că deciziile de înlocuire a unor miniștri îi aparține exclusiv șefului Executivului.

„În vară, premierul evaluează, bineînţeles, pentru că avem un singur premier. Evaluează performanţa miniştrilor şi execuţia bugetară şi, apoi, luăm decizii pe baza acestora. (…) Se pot face evaluări în coaliţie, bineînţeles, dar deciziile privind evoluţia sau execuţia bugetară le ia premierul”, a declarat la acea vreme premierul Florin Cîțu.

Congresul PNL va avea loc pe 25 septembrie, iar bătălia finală pentru funcția de președinte al formațiunii politice se va da între Florin Cîțu și Ludovic Orban. În PNL se vorbește și despre un al 3-lea candidat care ar putea să intre în cursă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *