Skip to content
Politică

Remanierea, în stand-by: urzeli de ULTIMĂ ORĂ la vârful PSD EXCLUSIV

Inquam Photos / George Calin

Redacția PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează noi detalii referitoare la unul dintre cele mai discutate subiecte ale scenei politice românești: remanierea guvernului Viorica Dăncilă.

Uite remanierea, nu e remanierea…

Șefa Executivului, Viorica Dăncilă a declarat, miercurea trecută, la Parlament, că se va realiza o remaniere guvernamentală şi că va finaliza, lunea viitoare, evaluarea miniştrilor din cabinetul său.

O remanierea va exista. Luni termin evaluarea”, spunea premierul Viorica Dăncilă, miercuri, la Parlament.

Aceeași informație avea să fie întărită și de partenerul de coaliție al PSD-ului, Călin Popescu Tăriceanu, care a declarat că a discutat cu Liviu Dragnea și i-a spus ca PSD va avea o ședința a Comitetului Executiv, luni, în care social-democrații vor discuta despre remanierea guvernamentala.

Surse guvernamentale au dezvăluit, însă, că evaluarea miniștrilor ai actualului aparat guvernamental mai durează iar ședinta Comitetului Executiv al PSD se va amâna pentru încă cel puțin o săptămână. Mai mult, potrivit surselor noastre, în a doua parte a acestei săptămâni, Viorica Dăncilă va pleca într-o vizită externă, chiar după întâlnirile programate la București, luni și marți, cu comisarul european Corina Crețu.

Facem precizarea că PSD-ista Corina Creţu face, luni şi marţi, o vizită la Bucureşti, în cursul căreia va avea convorbiri cu premierul Viorica Dăncilă şi va discuta viitorul politicii europene de coeziune în cadrul a două conferinţe de anvergură. Corina Creţu va susţine şi două conferinţe de presă.

DETALII AICI: Discuții bilaterale între Corina Crețu și Dăncilă: care sunt temele abordate

Tăriceanu și Dragnea au încheiat subiectul remanierii

Vizita externă pe care Dăncilă se pregătește să o aibă în zilele următoare, nu este singurul motivul pentru care rezultatul evaluării miniștrilor încă ține actualul cabinet în suspans. Se pare că Liviu Dragnea încă nu a reușit să ajungă la un compromis cu liderii din teritoriu asupra numelor ce urmează a fi schimbate, iar propulsarea anumitor nume în viitorul actualului guvernamental stârnește reacții aprinse printre apropiații acestuia. De altfel, potrivit surselor noastre, se pare că Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu nu s-au mai întâlnit pentru a discuta despre remaniere, liderul PSD dându-i asigurări partenerului său de coaliție că niciun ministru al ALDE nu va fi schimbat la remaniere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *