Skip to content
Politică

Remanierea l-a enervat pe Cîțu: vrea MOȚIUNE de cenzură

epochtimes-romania.com

Remanierea l-a enervat pe senatorul PNL Florin Cîțu (vicepreședinte al Comisiei de buget-finanțe din Senat): parlamentarul liberal vrea MOȚIUNE de cenzură.

Economistul a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că este necesară o moţiune de cenzură, din cauza ultimelor evenimente care s-au petrecut în PSD. Cîţu a adăugat că grupul PNL va iniţia această moţiune cât mai curând, potrivit News.ro.

„Moţiunea de cenzură rămâne o variană şi cred că astăzi, mai mult ca oricând, se cere o moţiune de cenzură, având în vedere personajele noi din Guvernul pe care îl alege Mihai Tudose. Cred că ce se întâmplă cu PSD astăzi ne arată că s-ar putea ca această moţiune de cenzură să treacă. Vom iniţia moţiunea de cenzură şi vom încerca să cooptăm toate partidele care vor să o susţină. Ceea ce s-a întâmplat în această săptămână ne arată clar că este necesară cât mai curând”, a declarat Florin Cîţu.

El susţine că decizia luată de PSD de a o păstra pe Sevil Shhaideh în Executiv ignoră avertismentele venite de la Bruxelles şi de la investitorii străini.

De asemenea, senatorul PNL a afirmat că „lupta” dintre Liviu Dragnea şi Mihai Tudose nu se va sfârşi, iar restul ţării va plăti prin costuri mai mari şi mai puţini bani în buzunare.

„Într-un context economic dificil, când avem şi semnale de pe pieţele internaţionale că economiile globale încetinesc, FMI tocmai a anunţat că supraîndatorarea economiilor globale reprezintă un risc major pentru creşterea economică. În România, Guvernul ne-a oferit o a doua criză politică, iar aceea ce am văzut că au decis după această criză politică nu ne dă nicio speranţă că lucrurile vor fi mai bune în viitor, că vor guverna mai bine. Din contră, prin deciziile pe care le-au luat, aceste personaje care intră astăzi în Guvern şi această luptă între Dragnea şi Tudose nu se va sfârşi aici. Iar noi, restul ţării, vom deconta această luptă prin costuri mai mari, dobânzi mai mari, o inflaţie mai mare, o monedă mai slabă şi mai puţini bani în buzunare”, a subliniat Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *