Skip to content
Opinii & Analize Politică

Remus Borza, atac la Ministrul Pintea: Mai preocupat de imagine decât de sănătate

Deputatul independent Remus Borza o critică dur pe Sorina Pintea pentru modul în care gestionează sistemul de sănătate din România.

Acesta spune că avea așteptări mult mai mari de la actualul ministru al Sănătății, dar a rămas complet dezamăgit de performanța ei:

Timp de un an, am lăudat-o, am apărat-o și am susținut-o pe Sorina Pintea. E maramureșeancă de-a mea. Speram să fie acel ministru care să reformeze și să eficientizeze un sistem bolnav. Și aici mă refer la sistemul public de sănătate. Din păcate, nu s-a întâmplat acest lucru, doamna ministru fiind mai preocupată de propria imagine decât de reforma sistemului sanitar din România. Nu există subiect cât de cât tangențial cu sănătatea fără ca doamna ministru să nu aibă o ieșire publică. A ajuns să fie un fel de moașă comunală a sistemului de sănătate, în condițiile în care doamna Pintea e economist de profesie, nu medic. Până acum vreo 30 de ani, trăia în România un personaj care le știa și se pricepea la toate. Ieșirea ministrului Pintea în scandalul apei potabile a fost una din multele luări de poziții total neinspirate. La fel și poziția oscilantă a ministrului pe subiectul epidemiei de gripă, tratat mai degrabă propagandistic decât preventiv și curativ.

Remus Borza aduce aminte și de jurnalista Miriam Soare, cea care a cerut ajutor de la stat și a murit în chinuri, din cauza unor funcționari corupți:

„În timp ce doamna ministru consumă timp și energie pe subiecte absolut banale, românii mor cu zile. Săptămâna trecută, o cunoscută ziaristă din România, Miriam Soare, a murit din cauza unui sistem de sănătate ticălos și corupt, care consumă total ineficient peste 10 miliarde euro anual, care decontează tratamente cetățenilor români de zeci de milioane euro în străinătate, dar nu finanțează și nu decontează actul medical la cele peste 150 de spitale private din România. În urmă cu un an, Miriam Soare, într-un strigăt disperat, îi cerea ministrului Pintea să o salveze de la moarte. Captivă birocrației și unor funcționari blazați și corupți din Ministerul Sănătății, ministrul Pintea nu a putut să facă nimic pentru doamna Soare. După cum nu poate să facă nimic nici pentru miile de români care mor, în fiecare an, din cauza indiferenței și culpei medicale. Deși, printr-un efort bugetar extraordinar, am dublat sau chiar triplat salariile medicilor, unii dintre ei câștigând peste 5.000 euro lunar, doamna ministru nu a reușit să diminueze fenomenul corupției din sistem. Recent, recunoaștea chiar domnia sa că plicul circulă în continuare prin spitalele României. Se cere și se dă șpagă pe tot lanțul medical: de la ambulanțier, la liftier, infirmier, asistent, medic curant, medic chirurg, medic legist. Ceea ce este mult mai grav este că unii medici condiționează actul medical de șpagă.” a mai scris deputatul pe blogul personal.

2 comentarii la “Remus Borza, atac la Ministrul Pintea: Mai preocupat de imagine decât de sănătate

  1. Buna ziua,
    Incadrarile si promovarile se fac numai pe pile, cunostinte si relatii (bani multi) si nu pe competenta profesionala, aspect pe care-l stie toata lumea si cu atat mai mult doamna ministru.
    Intreg sistemul medical ca si cel juridic sunt bolnavi cronici, dezvoltati pe banii nostril, corupti indifferent de salarii si care nu pot fi tratati decat de OPINIA PUBLICA CARE SA-SI APERE DREPTURILE SI NU SA FIE SANCTIONATA DE CEDO SAU ALTE INSTITUTII PENTRU GRESELILE PROFESIONALE ALE CELOR SUS MENTIONATI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *