Skip to content
Politică

Remus Borza, avertisment pentru România: tema corupției a monopolizat dezbaterea publică în detrimentul reformelor instituționale

Problematica justiției și a corupției pare să fi confiscat temele principale ale campaniei pentru alegerile europarlamentare. Lucrul acesta poate fi observat foarte limpede și prn decizia președintelui Klaus Iohannis de a da undă verde pentru un referendum pe Justiție, în care cetățenii sunt chemați să își spună punctul de vedere în legătură cu posibilitatea ca în viitor, Guvernul să poată da ordonanțe de urgență în chestiuni privind amnistia sau grațierea.

Deputatul independent Remus Borza a precizat pentru PSNews.ro faptul că tema corupției a monopolizat dezbaterea publică din ultimii 14 ani, în detrimentul unor teme care să vizeze reformele instituționale din România.

Din păcate, în ultimii 14 ani, tema corupției a monopolizat dezbaterea publică, în detrimentul marilor reforme instituționale ale României. Corupția o mestecăm precum o marotă de dimineața până seara și o dăm din gură în gură de la vlădică până la opincă. Modul partizan și politic în care a fost instrumentat actul de justiție, mai ales în ultimii ani, a lăsat un gust amar.

În loc să vorbim de proiecte de ţară, strategii, politici în domeniul social, in domeniul economic, în ceea ce priveşte reforma sănătăţii, învăţământului, infrastructurii, vorbim doar despre justiție, cătușe și abuzuri. Risipim energii pe nişte lucruri fără substanţă, pe nişte chestiuni absolut sterile.

Justiția e marea îngrijorare și apăsare a celor 7 milioane de români care trăiesc în sărăcie sau în risc de excluziune socială? A celor 4 milioane de români care au fost nevoiți să ia calea exilului, să-și lase părinții și copiii, să îndure umilințe și privațiuni departe de casă, a românilor care mor cu zile în spitalele patriei? România se află pe primul loc la mortalitatea infantilă, la mortalitatea cauzată de incidența bolilor cardiovasculare.

România e numărul 1 în Europa la mortalitatea cauzată de infecțiile nosocomiale și intraspitalicești și la mortalitatea cauzată de malpraxis sau culpa medicală. Cred că acestea sunt adevăratele preocupări și priorități ale românilor la care trebuie sa răspundă clasa politică”, a conchis Remus Borza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *