Skip to content
Puterea Știrilor Video

Remus Borza: Cel mai mare criminal în serie în România este sistemul public de sănătate!

Facebook/Remus Borza

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, deputatul Remus Borza, consilierul onorific al premierului Ludovic Orban, a declarat că, în România, este nevoie urgent de reforme administrativ-teritoriale și în Sănătate.

“Eu nu cred că mai putem defila la infinit cu 3200 de unități administrativ-teritoriale. Din care 443 de comune au sub 1500 de locuitori cât prevede legea. Nu putem finanța armate deprimate, consilieri de amante, de secretare, doar pentru că așa e viața. Deci trebuie să comasăm unitățile administrative, să le facem și mai eligibile pe fondurile europene, să le facem și mai eficiente din punctul de vedere al actului administrativ.

La fel cum nu putem defila cu 367 de spitale publice din care mai mult de jumătate nu au cadre medicale și aparatură, au doar firma. COVID-ul ne-a arătat și vulnerabilitățile. Deci nu mai putem defila cu sute de spitale, avem nevoie de unități noi, pentru că în ultimii 50 de ani și medicina a evoluat, sunt alte circuite medicale. Acum sunt 1,6 miliarde de euro alocate pentru cele 3 spitale regionale, 600 de milioane pentru cel de la Craiova și câte 500 de milioane pentru spitalul regional de la Cluj și de la Iași. Sigur că în discursul public încă de pe vremea lui Năstase vorbim de necesitatea construirii unor spitale.

La fel mai sunt încă 4 miliarde de euro pe reabilitarea construcțiilor, a centrelor medicale din mediul rural. Vorbim de asemenea despre 110 spitale orășenești și 25 de spitale județene. Asta este viziunea mea 40 de spitale județene cu câte 1000 de paturi fiecare, construite de la zero, pentru că actualele spitale sunt veritabile bombe biologice. Faptul că am închis spitalele pentru celelalte patologii și ne-am focusat exclusiv pe coronavirus au salvat 3800 de români de la moarte. Pentru că cel mai mare criminal în serie în România este sistemul public de sănătate în care aruncăm miliarde de euro cu rezultate discutabile. Există multă indolență, prostie, malpraxis, de asta este nevoie de reformă. Este evident că trebuie să ne asumăm reforma și aici”, a precizat Remus Borza la „Puterea Știrilor”.

Amintim că săptămâna trecută, guvernul a anunțat planul de relansare economică a României. Vorbim despre proiecte de peste 100 miliarde de euro, care conțin, printre altele, trei mii de kilometri de autostrăzi și drumuri expres și tot atâta cale ferată în următorii zece ani. De asemenea, granturi pentru companii, dar și investiții în şcoli, spitale precum şi măsuri sociale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *