Skip to content
Politică

Remus Borza desființează referendumul anunțat de Iohannis: Mi se pare pierdere de vreme și de bani

PSNews

Deputatul independent Remus Borza a precizat, marți, pentru PSNews.ro. motivul pentru care președintele României, Klaus Iohannis a decis organizarea unui referendum pe justiție, în ziua alegerilor europarlamentare din 26 mai.

Parlamentarul consideră că ”s-ar putea de pe urma referendumului să profite mai mult USR”.

”Aici e o chichiță electorală, e o modalitate prin care speră Iohannis să maximizeze capitalul politic al PNL, principalul partid al lui Iohannis, dar nu știu în ce măsură, organizarea acestui referendum în ziua alegerilor capitalizează PNL  sau  este o vorbă ”nu e pentru cine se pregătește, e pentru cine se nimerește, s-ar putea de pe urma referendumului să profite mai mult USR. Pentru că USR s-a identificat în spațiul public în ultimii doi ani de zile, cu această campanie, ”Fără penali în funcții publice, fără corupție, etc”. Dar și asta e o marotă cu corupția, pe care o mestecăm de dimineața până seara, o dăm din gură în gură și sigur că nu sunt de acord cu generalizarea unei atare etichete puse pe România. România nu este o țară mai coruptă decât oricare altă țară din UE: Franța, Germania, Marea Britanie sau oricare. În România nu vorbim de mare corupție, vorbim de doi caldaboși, de două sticle de vin, de două termopane, de mărunțiș (…)”, a declarat Remus Borza.

De altfel, acestuia i se pare ”o pierdere de vreme și de bani” organizarea referendumului și, totodată, este de părere că întrebarea va fi una ”stupidă” pentru popor.

”E un nonsens, sigur, depinde în concret cum va suna întrebarea, dar să consulți poporul cu o întrebare până la urmă, stupidă, dacă e de acord sau nu cu continuarea luptei împotriva corupției. Mi se pare pierdere de vreme și de bani, e ca și cum ai întreba un cetățean dacă vrea să fie bolnvav sau sănătos, dacă vrea să trăiască sau să moară. Evident că răspunsul va fi da. Cu toții ne dorim să trăim într-o societate normală, într-o societate civilizată, într-o societate prosperă, fără atât de multe dispute, polemici evident fără corupție și corupți, dar acum sigur contează și, probabil aici e mai important de consultat poporul. Domnule, continuăm lupta împotriva corupției ca și până acum? Adică cu toate aceste abuzuri devoalate în spațiul public în ultimul an de zile?cu probe măsluite, cu martori falși?” a mai spus Remus Borza.

De asemenea, într-un articol pe blogul personal, acesta a precizat că există posibilitatea ca referendumul să nu fie validat.

”Dacă va fi referendum în mai, este foarte probabil ca acesta să nu fie validat. La referendumul pentru definirea familiei din 6-7 octombrie 2018, au votat doar 21% din persoanele cu drept de vot din România, sub pragul de 30% pentru a se putea valida un referendum, deși chestiunea familiei e mult mai importantă și mai pe înțelesul românilor decât această chestiune formală și abstractă: justiția. Nu știu în ce măsură tema va mobiliza 6 milioane de români la vot, din care 4,6 milioane trebuie să fie de acord cu întrebarea pe care o va formula președintele” , a scris deputatul pe blog.

Reacțiile deputatului vin în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca un referendum pentru data de 26 mai, explicând că PSD continuă asaltul la adresa justiției și că cetățenii au dreptul suveran să decidă dacă lasă corupția să devină politică de stat. Șeful statului a atras atenția PSD că nu poate modifica prin ordonanță de urgență Codurile penale, deoarece cele două acte normative se află în procedură legislativă în Parlament.

 Klaus Iohannis a criticat și intenția PSD a modifica, tot prin ordonanță de urgență legea referendumului, astfel încât să organizeze secții de votare diferite la europarlamentare și la referendum.

 

2 comentarii la “Remus Borza desființează referendumul anunțat de Iohannis: Mi se pare pierdere de vreme și de bani

  1. tot respectul ptr dl borza,ptr ce a facut in cazul insolventei hidroelectrica,a reusit sa o salveze si sa o readuca pe profit,profit mare din care psd-alde acum platesc pensii si salarii!in rest,cu marea majoritate a opiniilor politice ale dumnealui nu sunt de acord!spune ca romania nu e mai corupta decat alte state din ue,marea britanie,germania,franta,etc.le invoca numai cand ii convine,dar pierde voit din vedere ca acolo un politician asupra caruia planeaza suspiciuni ca ar fi incalcat legea demisioneaza imediat,nu ramane cocotat in functii inalte si in niciun caz in pozitii din care sa faca si legi!!!acum cativa ani,un ministru din marea britanie si a dat demisia ptr ca fusese acuzat ca in urma cu 16 ani ar fi hartuit sexual o subalterna,despre ce vorbim?!!!

  2. Ce dracu’ il tot publicati/reproduceti pe franarul asta? Cu Hidroelectrica este propaganda goala, a schimbat niste contractori cu altii dar nu pe toti, ia vedeti cum sta Dan Voiculescu; firma nu a fost niciodata in stare de incetare de plati, insolventa este un mod facil de trecere in proprietatea unor borfasi. Opiniile lui sunt niste platitudini lipsite de decenta, probabil individul nu este capabil sa emita nimic inteligent; se inscrie in marea galerie a tovarasilor care pasc pe „pasunea bogata a bugetului de stat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *