Skip to content
Politică

Remus Borza militează pentru o reformă morală a societății românești: Trebuie să recunoaștem că avem o problemă și că nu suntem buricul Pământului

Facebook/Remus Borza

Deputatul independent Remus Borza susține că, pe lângă reforma administrativă și cea constituțională, în România ar mai fi nevoie și de o reformă morală.

”Indiscutabil, avem nevoie de o primenire la nivelul clasei politice, dar dublată și de o reformă morală a societății. Trebuie să recunoaștem că avem o problemă, și anume că nu suntem buricul Pământului, că nu suntem nici cei mai frumoși, cei mai deștepți, cei mai vrednici oameni ai planetei. Cerem ostentativ drepturi, uitând că avem și obligații”, spune deputatul.

Remus Borza este de părere că politicienii de astăzi sunt exact cei pe care-i merităm, clasa politică fiind, de fapt, imaginea în oglindă a unei națiunii.

”Întotdeauna ne alegem conducătorii pe care-i merităm, de ce să ne dezmințim tocmai acum, pe 24 noiembrie?! Politicienii nu sunt nici mai buni și nici mai răi decât însăși societatea românească. Clasa politică nu reprezintă altceva decât imaginea în oglindă a unei națiuni, și cu bune, și cu rele. Iar în ceea ce ne privește pe noi, mai degrabă cu rele.

Noi suntem de vină că, prin ignoranță, pasivitate și lipsă de spirit civic, am permis perpetuarea la butoane, timp de 30 de ani, a unor figuri terne și eterne în politica românească, veritabili dinozauri politici. Iar de vină sun intelectualii, care s-au ferit de politică în anii 90 și atunci, evident, aceiași 1000 de băieți și fete s-au perpetuat la butoane”, mai spune deputatul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *