Skip to content
Puterea Știrilor Video

Remus Borza nu crede în rapoartele GRECO: România nu este mai coruptă decât Marea Britanie, Germania sau Franța

remusborza.ro

România este supusă, în ultimii ani, unei presiuni constante din partea organizațiilor internaționale, este de părere deputatul Remus Borza, fost consilier al premierului Viorica Dăncilă, referindu-se la rapoartele critice ale GRECO.

”Nimic nou sub soare în ceea ce privește presiunea la care este supusă România în ultimii ani de către aceste organisme internaționale. E o marotă pe care o repetăm de dimineață până seara, ”România, cât e de coruptă!”.

Suntem inconștienți, pentru că nu realizăm consecințele acestei campanii de demonizare a unei națiuni întregi. Ne mirăm de ce nu mai vin investitori străini în România. Păi cum să mai vină, când toată lumea, de la președintele țării până la ultimul trăitor dintr-un sat izolat din munte, vorbește despre cât de hoți și de corupți suntem?!

România nu e mai coruptă ca Marea Britanie, Germania sau Franța. Sunt, de asemenea, rapoarte ale instituțiilor internaționale care vorbesc despre companii mari din Belgia, Franța, Germania, care dau mită de ordinul zecilor de milioane de euro pentru a obține contracte. Sigur, în România vorbim de mica ciupeală, l-am prins pe ”nașul” cu 50 de lei, pe medic cu 100 de lei, pe un profesor cu o meditație de 200 de lei, asta e corupția”, a declarat deputatul la ”Puterea Știrilor”.

Remus Borza susține că, de zece ani de zile, ”sub imperiul acestei strategii, n-am făcut alceva decât să decimăm elitele țării, elitele politice, economice, culturale și chiar confesionale”.

”Sunt fenomene care atentează mult mai mult și mai profund la tot ce înseamnă siguranță economică și socială și mă refer în primul rând la evaziunea fiscală, care are dimensiuni apocaliptice în România. Pierdem 16 miliarde de euro în fiecare an din cauza evaziunii fiscale, dar nimeni n-a făcut o socoteală cât pierde România din așa-zisa mare corupție.

Noi nu acoperim cheltuielile de funcționare cu DNA, de exemplu, din ce recuperează această instituție atât de galonată. Deci noi nu acoperim salariile procurorilor, a aparatului tehnic judiciar din recuperările pe care cu emfază, o dată pe an, la bilanț, ni le prezintă.

Deci România nu este mai coruptă decât o altă țară și ar trebui să ieșim dintr-o asemenea retorică păguboasă pentru noi atât ca europeni, cât și ca națiune. Nu putem să mergem tot timpul cu capul plecat”, a adăugat deputatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *