Skip to content
Politică

Remus Borza nu vede un deznodământ pașnic în cazul lui Tudorel Toader: Nu va ceda, preferă să-și piardă funcția de ministru decât să semneze ordonanțele

PSNews

Deputatul independent Remus Borza, a explicat, luni, pentru PSNews.ro, care este scopul amânării, pentru a treia oară, a dezbaterii parlamentare privind moțiunea depusă de Opoziție împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Parlamentarul consideră că este vorba despre o formă de presiune din partea coaliției PSD-ALDE asupra  lui Tudorel Toader, deoarece nu a semnat anumite OUG-uri, dar și că acesta ”nu va ceda și  preferă să-și piardă funcția de ministru decât să semneze ordonanțele”.

”E o formă de presiune pe care coaliția PSD-ALDE o pune pe ministrul Justiției de a da ordonanțe pe Codul Penal și  Codul de Procedură Penală. Tudorel Toader nu va ceda, preferă să-și piardă funcția de ministru, decât să semneze ordonanțele. Din punctul meu de vedere greșește. Avem o dispoziție în legea specială care obligă implicit ÎCCJ să constituie complete specializate pentru infracțiuni de corupție, adică tot ce înseamnă luare, dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu sau alte acțiuni infracțiuni conexe, infracțiuni de corupție. Ori la Înalta Curte de Casație, după cum știm, nu au funcționat astfel de complete specializate, deși legea 78/2000, ca lege specială privind prevenirea și combaterea faptelor de corupție, prevedea existența și obligativitatea unor astfel de completuri specializate”,  a spus Remus Borza.

De altfel, acesta a comentat și afirmația lui Tudorel Toader potrivit căreia va rămâne în minister până când în Monitorul Oficial apare cu nume și prenume un alt ministru.

”Sigur, din punct de vedere profesional așa stau lucrurile, dar nu poți să te agăți de putere, câtă vreme nu mai ești dorit, astăzi, nici măcar de ALDE. PSD-ul a vrut să-l arunce peste bord încă de anul trecut, dar s-a împotrivit partenerul de guvernare ALDE, deși Tudorel Toader ocupă un portofoliu al justiției care aparține PSD-ului. Iată că s-a produs o astfel de decizie, surprinzătoare pentru unii, în sensul că și-au luat mâinile de pe Tudorel Toader, pentru că în egală măsură și Călin Popescu Tăriceanu, și ALDE sunt interesați în aceste ordonanțe”, a mai adăugat deputatul.

Reacția lui Remus Borza vine în contextul în care moțiunea împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, a fost amânată, luni, din nou. Este pentru a treia oară când senatorii iau această decizie. Decizia a fost luată de Biroul Permanent. Cel mai probabil, este vorba despre lipsa de cvorum. Și moțiunea împotriva Ministrului Finanțelor a fost amânată. Aceastea ar urma să fie dezbătute peste două săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *