Skip to content
Puterea Știrilor Video

Remus Borza, previziune catastrofală pentru România: Vine criza economică. Se va instala de la sfârșitul anului!

psnews.ro

Deputatul Remus Borza, numit săptămâna trecută consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă pe probleme economice, reformă şi fiscalitate, și demis la câteva zile după numire, a fost invitat în studioul ”Puterea Știrilor”, unde a vorbit despre experiența de la Guvern.

Astfel, deputatul – care a anunțat zilele trecute și înscrierea în PSD – a dezvăluit că vin vremuri grele pentru țara noastră. Borza a susținut în cadrul interviului video că în România se va instala o criză economică începând cu sfârșitul acestui an.

„Germenii crizei se vor manifesta încă din octombrie, noiembrie 2019”

România este campioana deficitelor (…) Au intrat o căciulă de bani în ultimii 12 ani – de la aderarea României la UE – 55 de miliarde de euro – bani de la căpșunari, vreo 50 de miliarde de euro investiții străine directe, 31 de miliarde de euro fonduri europene nerambursabile. Ne-am mai împrumutat de atunci cu vreo 40 de miliarde de euro. Deci am păpat 190 de miliarde de euro în 12 ani (…) N-am făcut nimic cu banii aceștia, decât salarii, pensii pomeni. Evident că ne așteaptă o criză economică. Nu învățăm nimic din greșelile trecutului, le repetăm cu aceeași inconștiență. Suntem la finele unui ciclu economic de creștere (…) Sunt foarte mulți avertizori pe care noi îi ignorăm.

Hai să ne uităm pe Wall Street: cei trei indici bursieri, Dow Jones, Standard & Poor’s , NASDAQ, au avut vreo trei corecții anul trecut în care s-au pierdut peste noapte vreo 400 de miliarde de dolari. Să ne uităm la supraîndatorarea națiunilor lumii. Să ne uităm la efectele acestui război comercial SUA-China-Europa, la politica protecționistă a administrației Trump, la criza datoriilor suverane din Grecia și Italia. Italia, una dintre puterile economice ale Europei, este în criză, în al doilea trimestru deja de criză. Să ne uităm că până și motorul economiei europene, Germania, gâfâie. Criza ne va trezi cum ne-am trezit și în 2009, cu cămara goală. O guvernare responsabilă, în perioadele de creștere economică trebuie să își pună saci cu grăunțe din care să își hrănească poporul în perioadele de secetă sau de criză (…)

Germenii crizei se vor manifesta încă din octombrie, noiembrie 2019. În toată splendoarea o să ne confruntăm cu o criză în 2020-2021. Depinde cum o să scoatem cămașa. Ar trebui să facem acum niște optimizări de costuri pe zona de cheltuieli de personal, asistență socială”, a declarat Remus Borza, la Puterea Știrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *