Skip to content
Politică

Remus Borza, pronostic pentru europarlamentare. Care partid ar putea obține cel mai mare scor

psnews.ro

Deputatul independent Remus Borza a precizat, vineri, pentru PSNews.ro care partid va obține cel mai mare scor la alegerile europarlamentare de duminică, 26 mai. Potrivit acestuia PSD se va clasa pe locul 1 cu 35%, urmat de PNL cu 25% și USR cu 15%. Remus Borza a mai preconizat  și un  procentaj de 9% pentru ALDE, 6% pentru PRO România și 4% pentru PMP.

”Cu toată campania de demonizare a PSD, va fi câștigătorul europarlamentarelor. După redistribuire PSD va avea 35% din mandate. Duminică seara la exit-poll se va anunța un 31-32.  După redistribuire PNL va obține 25%, PRO România undeva la 6% deci și aici undeva a grești Victor Ponta, a luat-o personal, a fost principalul inamic al lui Dragnea. USR-PLUS, un scor bun de 15%, lanțul de iubire dintre Barna și Cioloș se va rupe după europarlamentare, fiecare cu drumul lui în viață. Asocierea PLUS cu USR a fost toxică. USR are potențial singur de creștere, iar la anul la parlamentare, văd USR cu un  25%.  ALDE va obține un 9% spre 10%, iar PMP undeva la 4%, restul aripi frânte, UNPR cu 1,5% și ceillați chiar nu mai contează PRU, Prodemo etc. Dar, toate aceste resturi vor însemna aproape 9% a celor care nu sar pragul și atunci se vor redistribui și principalul câltigător va fi PSD-ul urmat de PNL”, a spus parlamentarul.

Remus Borza vede șanse pentru un scor favorabil și pentru  candidatul independent, George Simion .

”Dintre independenți îl văd cu șanse pe George Simion. E un băiat tânăr, pe care eu îl apreciez, președintele Platformei Unioniste, are discurs, are mesaj, foarte vocal  și atunci chiar și-ar merita mandatul”, a mai adăugat politicianul.

Declarațiile lui Remus Borza vin în contextul în care, duminică, 26 mai, vor avea loc alegerile europarlamentare 2019. România va trimite la Bruxelles 33 de reprezentanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *