Skip to content
Puterea Știrilor Video

Remus Borza și mai mulți parlamentari au plecat din Forța Națională: Nu este un partid pe care l-am fondat eu

Deputatul Remus Borza, invitat miercuri în studioul Puterea Știrilor, a anunțat că părăsește Forța Națională, proiect definit ca fiind o alternativă la partidele tradiționale.

Mai mult, acesta a susținut că mai mulți parlamentari care au aderat la aceast proiect, au plecat sau urmează să plece în perioada imediat următoare.

„A fost un vis frumos, dar ca orice vis frumos, când te trezești la realitate rămâne doar un vis. Nu am reușit să adun în jurul acelor principii și valori pe care eu le susțin în discursul public de vreo 10 ani. Am ieșit din Forța Națională acum 7 zile. La un moment dat adusesem 7 parlamentari în acest proiect. Nu este un partid pe care l-am fondat eu. Este un partid fondat în 2016, atunci când activa și Laurențiu Rebega, fost europarlamentar. Eu am fost curtat de 2-3 membri fondatori încă din vara anului trecut.

Am avut și o întâlnire cu șefii de filiale anul trecut la Alba Iulia. Am stat și am cugetat vreo 6 luni și pe 1 martie am anunțat că am intrat în acest proiect ca simplu membru și veneam cu un decalog, 10 idei forță pe care să construim partidul. S-a creat la un curent care a dus la intrarea mai multor parlamentari. Înainte de moțiune erau 15. Unul a fost convins de un mare lider PSD să plece de la noi și să se ducă la PRO România pentru a vota moțiunea de cenzură. Am rămas 14. Dacă moțiunea ar fi picat eram probabil vreo 30-40 pentru că ar fi migrat foarte mulți de la ALDE, PRO ROMÂNIA, PMP (…)

După momentul la care președintele Senatului a făcut anunțul că aderă la acest proiect și săptămâna trecută urmau să mai vină câțiva ministri din cabinetul Dăncilă și încă câțiva parlamentari, mă trezesc cu un comunicat de presă din partea secretarului general și al președintelui acestei formațiuni în care au zis că eu exprim opinii personale și nu angajează partidul. Acesta este și adevărul, eu nu am avut nicio funcție în partid, am fost doar simplu membru, dar ieșirea a fost necolegială, neprincipială, lipsită de fair play a unor oameni care au stat după mine 1 an de zile(…). Unii parlamentari deja au plecat, iar alții vor pleca în perioada imediat următoare din Forța Națională”, a declarat Remus Borza, la Puterea Știrilor.

Amintim că preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a anunţat recent că s-a înscris în platforma Forţa Naţională cu convingerea că proiectul politic la care a aderat va deveni, în curând, „o alternativă”.

Astăzi m-am înscris în platforma Forţa Naţională, cu convingerea că experienţa şi spiritul de echilibru pe care le am vor contribui la modernizarea României şi la reforma marilor sisteme publice, la întărirea coeziunii sociale şi a stabilităţii politice în interesul tuturor românilor.

Ca diplomat, susţin parcursul European şi Atlantic al României, parteneriatele strategice şi relansarea relaţiilor cu toate statele, nu numai din Europa ci şi din Asia, Africa şi America Latină.

Apreciez în mod deosebit contribuţia diasporei româneşti din Europa şi din lume, ca factor civilizator şi de progres economic, social şi cultural.
Sunt convins că noul proiect politic la care am aderat va deveni în curând o alternativă la partidele tradiţionale şi un proiect identitar al tuturor românilor care vor să trăiască într-o Românie civilizată, europeană şi prosperă”
, scria Teodor Meleşcanu pe pagina sa de Facebook.

Și fostul deputat ALDE Grațiela Gavrilescu anunțat la începutul lunii că se alătură proiectului Forța Națională.

Vreau să pun capăt tuturor speculațiilor: mă alătur cu toată energia, priceperea și sufletul meu unui proiect în care cred cu tărie!
Este timpul să tragem linie și să ne uităm câtă substanță a mai rămas din doctrinele politice ale secolului trecut. Avem de ales între oameni și doctrine sleite de faptele celor ce și le-au asumat. Am ales oamenii! Sunt atâtea lucruri de făcut pentru oameni, că nu mai este nici o secundă timp de pierdut! România are nevoie de o guvernare bună, de lideri pragmatici și bine pregătiți care să rezolve, să rezolve, să rezolve probleme. România are nevoie de un partid dinamic, orientat către obținerea unor rezultate în beneficiul românilor, acum, cât încă suntem pe valul creșterii economice și am creat premisele rămânerii profesioniștilor în țară! (…) Aceasta este FORȚA NAȚIONALĂ!”, scria Grațiela Gavrilescu.

Forța Națională este un partid national-distributist din România, lansat la 16 aprilie 2016. Potrivit Wikipedia, partidul  este susținut de Marine Le Pen, președintele Frontului Național din Franța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *