Skip to content
Politică

Remus Cernea, atac la Camera Deputaților: ABUZ ÎN SERVICIU!

dcnews.ro

Deputatul independent Remus Cernea, nemulțumit de „fraudarea votului din plen”, îl acuză pe Florin Iordache, președintele forului legislativ inferior,  de nerespectarea  Regulamentului Camerei Deputaților. Cernea menționează că  a făcut mai multe sesizări în timpul ședinței de luni in privința verificării cvormului prin apel nominal , dar nu s-au luat în considerare.

Vă prezentăm scrisoarea lui Remus Cernea adresată  președintelui Camerei Deputaților și publicată pe  hotnews.ro:

„In cadrul sedintei de plen din 7 noiembrie 2016 am atras atentia in repetate randuri de la microfon ca nu exista cvorumul necesar de vot prevazut de Regulamentul Camerei Deputatilor. Ar fi trebuit sa constatati lipsa cvorumului si sa suspendati sedinta. Faptul ca sedinta a continuat fara cvorum iar mai multe legi au fost adoptate ori respinse reprezinta o frauda grava care trebuie reparata! Din punctul meu de vedere a fost un moment clar de abuz in serviciu pentru care trebuie asumata o responsabilitate atat politica, insa si de ordin penal.

Am si solicitat de la microfon, la inceputul sedintei, ca un lider de grup sa ceara verificarea cvorumului prin apel nominal. Atunci cand din partea PNL a fost formulata o astfel de solicitare, ea nu ar mai fi trebuit supusa la vot pentru ca, in cazul in care se petrece un abuz al unei conjuncturale majoritati cu privire la modul fraudulos in care se numara voturile sau cu privire la lipsa cvorumului, mereu acea majoritate abuziva va respinge o cerere de verificare a cvorumului!

Responsabilitatea dumneavoastra ca presedinte era, conform Regulamentului, sa verificati existenta sau nu a cvorumului necesar pentru sedinta de vot final!

Va adresez un apel de a nu semna legile adoptate in sedinta din 7 noiembrie 2016 si de a repune toate legile adoptate sau respinse prin frauda de vot (cauzata de inexistenta cvorumului) pe Ordinea de zi a unei urmatoare sedinte!

Intrucat exista probe care atesta lipsa cvorumului (fotografii, filmari) imi rezerv dreptul de a depune o plangere penala impotriva dumneavoastra si a celorlalti responsabili de la prezidiu din timpul sedintei pentru abuz in serviciu si incalcarea in litera si spirit a Regulamentului Camerei Deputatilor si pentru fraudarea votului din plen.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *