Skip to content
Politică

Remus Cernea, mesaj dur pentru Firea: „Ar trebui să demisioneze!”

Deputatul neafiliat Remus Cernea a lansat, marți, un atac fără precedent la adresa primarului Capitalei, Gabriela Firea, susținând că ”pentru modul dezastruos în care și-a început mandatul”, aceasta ar trebui ”să demisioneze”.

Bisericile din Bucureşti ar putea fi sponsorizate cu 15 milioane de lei anul acesta. Patriarhul Daniel i-a trimis o scrisoare primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, prin care îi cere sprijin financiar pentru terminarea Catedralei Mântuirii Neamului, dar şi pentru consolidarea mănăstirii Antim, informează Realitatea.net

Consilierii locali au ripostat însă cu privire la lipsa de transparenţă privind alocarea banilor şi spun că se mai gândesc dacă vor vota acest proiect. Deputatul independent Remus Cernea merge, însă, şi mai departe: îi cere demisia Gabrielei Firea.

„Alegerile locale au adus un PSD retrograd la conducerea Bucureștiului. Atât la nivel de sectoare cât și la Primăria Generală începutul mandatului acestora aduce dezastre răsunătoare pentru capitală. Șochează mentalitatea ostilă spațiilor verzi asupra cărora se intervine brutal prin toaletări abuzive și tăieri de copaci nejustificate în parcuri și pe bulevarde. De asemenea, atitudinea ostilă față de manifestările culturale și sportive care aduc un plus de civilizație și de aer occidental Bucureștiului. Culmea acțiunilor care înfrâng demnitatea acestui oraș este acordarea unei sume uriașe pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului – 15.000.000 RON și a unei alte sume de 4.500.000 RON pentru Mănăstirea Antim.

Capitala îndură lipsa unor spitale în care viețile să fie salvate, nu pierdute din cauza infecțiilor nosocomiale și a dotărilor precare. Capitala se află sub riscul major al producerii unui cutremur devastator în timp ce foarte multe clădiri nu au fost consolidate, fiind predispuse la prăbușire. Capitala este a doua cea mai poluată din Europa, iar traficul de mașini nu ar mai trebui încurajat, ci dimpotrivă.

Lista urgențelor este uriașă or, într-o astfel de situație, să susții acordarea de bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului și pentru alte biserici este un lucru scandalos care ar trebui să genereze demisia politicienilor care vehiculează asemenea idei. Prin acest gest arată o dată în plus că este pregătită să irosească banii contribuabililor bucureșteni și că viața locuitorilor acestui oraș nu are șanse să se îmbunătățească atâta timp cât doamna Firea va fi primar.

Pentru modul dezastruos în care și-a început mandatul, doamna Firea ar trebui să demisioneze și îi cer public acest lucru. Bucureștiul ar trebui să aibă parte de un primar care să respecte valorile democratice, care să fie conștient de necesitățile reale ale orașului și să utilizeze resursele cu responsabilitate fără a risipi fondurile publice pentru proiectele costisitoare ale unui cult anume”, scrie Remus Cernea.

3 comentarii la “Remus Cernea, mesaj dur pentru Firea: „Ar trebui să demisioneze!”

  1. Cearta vine de la aggiornamento, pokemoni si saracia in obiective turistice a Capitalei. Oricâta zâzanie va implementa Necuratul in postromânism, Catedrala Mantuirii Neamului tb terminata, chiar fara BOR, având a intra intr-un circuit TURISTIC ce va mai include Sofia (Catedrala Alexander Nevski), Belgrad (Catedrala Sfantul Sava), Szeged (Catedrala Votiva), Budapesta (Szent István-bazilika, unde se simte si sudoarea iobagilor Ardealului), Esztergom (unde a fost arhiepiscop Nicolaus Olahus, – Primatial Basilica), Praga (Catedrala Sfantul Vitus) si Cracovia (Catedrala Sfanta Maria si Catedrala Wawelului), cu final in Oas, Bucovina si Basarabia. Revine insa bogatilor nostri nemilostivi datoria sa faca lobby pentru reconstructia Manastirii Vacaresti, dupa modelul aliatului nostru german, care a reinaltat la Dresden celebra Frauenkirche, sau dupa al aliatului nostru rus, reconstructor al Catedralei Mântuitorului din Moscova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *