Skip to content
Politică

Remus Cernea transmite taberei boicot în ce situație trebuie să meargă la vot la referendum EXCLUSIV

Epoch Times

Mai sunt doar câteva zile până ce va avea loc referendumul pentru familie, inițiat de Coaliția pentru Familie. O parte din cei care susțin căsătoriile gay au anunțat că strategia la acest referendum este de a boicota complet votul.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura miercuri cu unul din cei mai influenți apărători ai drepturilor comunității homosexuale, Remus Cernea, pentru a spune ce înseamnă acest referendum pentru România. În viziunea fostului deputat referendumul pentru familie nu ar fi trebuit să existe deoarece este unul care lezează principiul egalității în drepturi între toți cetățenii.

„Este o inițiativă care, în eventualitatea în care va fi validată, va însemna un uriaș pas înapoi pentru democrația din România. Este un referendum care are un caracter homofob pentru că este în mod evident îndreptat împotriva minorității LGBT din România și este un exercițiu de forță al unor organizații conservatoare. Acest referendum, după părerea mea, nu ar fi trebuit să existe. Lezează în mod clar principiul egalității în drepturi între toți cetățenii, fără niciun fel de privilegii, fără niciun fel de discriminări. Pe criteriul orientării sexuale a restricționa cuiva dreptul la căsătorie este evident un lucru profund nedemocratic și aș spune chiar un lucru imoral. Când faci un scop din a încerca să limitezi unor semeni de-ai tăi drepturile este un lucru imoral, a precizat activistul LGBT.

Remus Cernea a fost chestionat cum vede el problematica boicotării votului la referendumul pentru familie. Acesta remarcă că este foarte probabil ca pragul de cvorum de 30% care este necesar pentru validarea referendumului să se întrunească, iar pe cale de consecință strategia boicot nu mai este una de urmat, deoarece cei care se opun referendumului ar trebui să se manifeste într-un fel cuantificabil: „cred că ar fi bine ca tot mai mulți care se opun acestui referendum să fie atenți la știri, să urmărească evoluția votului, iar dacă se întrunește pragul acela de 30%, de presupus cu un vot covârșitor pentru Da, eu cred că ar fi important să se vadă numeric și vocea celor care sunt împotrivă pentru că până la urmă eu cred că acea Coaliție pentru Familie face un joc pentru putere și cred că va clama în cazul unui scor de 95% de voturi Da, să presupunem, și în condițiile atingerii cvorumului de 30%, că acest rezultat va arăta și legitima cumva pretenția CPF că ăsta ar fi poporul român, voința acestuia. Nu este așa!”.

„Eu cred că situația este extrem de gravă. Referendumul pune societatea românească în fața unor alegeri extrem de dificile și cred că ar fi trebuit ca acest referendum să fie gândit în mod strategic de către cei care se opun acestuia. După părerea mea trebuie gândit un plan cu bătaie mai lungă. Referendumul nu trebuie privit ca un eveniment doar punctual ci face parte dintr-o luptă mai largă pentru modernizarea României sau pentru rămânerea ei în această mlaștină conservatoare care nu lasă nimic să se schimbe. 

Atunci, opinia mea a fost că probabilitatea ca acest referendum să aducă la vot peste 30% din susținători care să voteze cu Da este foarte mare ținând cont de faptul că și preoții vor mobiliza oameni cât și PNL, PSD, UDMR. Atunci, probabilitatea ar fi foarte mare să treacă. Cred că și noi care ne opunem referendumului ar trebui să ne manifestăm într-un fel cuantificabil. De aceea, eu personal voi urmări în zilele de sâmbătă și duminică comunicările Biroului Electoral Cental, iar în momentul în care voi vedea că se atinge acel prag de 30%, mă voi duce la vot și cel mai probabil îmi voi anula buletinul de vot. 

Campania boicot are sens doar până se atinge acest prag de 30%. Ulterior cred că ar fi bine ca tot mai mulți care se opun acestui referendum să fie atenți la știri, să urmărească evoluția votului, iar dacă se întrunește pragul acela de 30%, de presupus cu un vot covârșitor pentru Da, eu cred că ar fi important să se vadă numeric și vocea celor care sunt împotrivă pentru că până la urmă eu cred că acea Coaliție pentru Familie face un joc pentru putere și cred că va clama în cazul unui scor de 95% de voturi Da, să presupunem, și în condițiile atingerii cvorumului de 30%, că acest rezultat va arăta și legitima cumva pretenția CPF că ăsta ar fi poporul român, voința acestuia. Nu este așa! Există o parte consistentă a societății românești care își dorește o Românie modernă, democratică, civilizată și care să recunoască egalitatea în drepturi inclusiv pentru persoanele LGBT. După părerea mea această componentă a societății care dorește o Românie occidentală se situează acum în jurul a 25% din populație și mă refer la cei care sunt pro-LGBT nu persoanele LGBT. Persoanele care susțin drepturile LGBT văd o luptă pentru libertate, pentru o societate mai tolerantă, în care toți cetățenii să se bucure de aceleași drepturi. Dacă într-o societate o persoană nu are drepturi precum ceilalți și este discriminată pe astfel de criterii precum orientarea sexuală, întreaga societate are de suferit pentru că se întâmplă o nedreptate. 

În opinia mea, mesajul care ar trebui dat a doua zi în caz că va fi cvorum de 30% este că nu-i nimic și chiar dacă am pierdut acest referendum, ne vom întoarce peste 10 ani sau 20 de ani sau când va fi momentul potrivit, și când vom fi mai mulți noi cei care dorim o Românie occidentală și democratică, vom organiza noi atunci un referendum în care vom fi majoritari. Așa cum s-a organizat în Irlanda în 2015 un referendum la care 62% din cetățeni au votat cu Da, dorind recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex, așa cum s-a întâmplat în Australia în 2017 unde o consultare a Guvernului pe această temă a generat din nou o majoritate de peste 60% dintre cetățenii care s-au exprimat la vot pentru a se recunoaște căsătoriile între persoanele de același sex, așa într-o bună zi vom schimba și noi acest lucru foarte rău care se întâmplă acum din cauza Coaliției pentru Familie, a declarat Remus Cernea pentru PSnews.ro.

2 comentarii la “Remus Cernea transmite taberei boicot în ce situație trebuie să meargă la vot la referendum EXCLUSIV

 1. . PENTRU VIITOR “DA” NU STĂM ACASĂ
  Cât de mulți grijulii, gospodari și analiști a trezit acest referendum.

  Statutul corect al căsătoriei ca mod de întemeiere a familiei dintre un bărbat și o femeie, nu aparține tradiției, religiei, statului, unui partid sau unei comunități, etc., ci este descoperit prin Creație, așa cum utilizatorului unui produs îi este dat de producător (creator) instrucțiunile de folosire, de care poate uza, sau le poate ignora, cu toate rezultatele aferente
  Creația este știința desăvârșită pe care noi ne străduim să o înțelegem prin diferite studii științifice.
  Evoluționismul ca simplă teorie umană nu a dovedit nimic, doar că a furat știința din creație, a pervertit-o în direcția dorită, și îi vedem consecințele,
  O lume evoluționistă cu tot derapajul ei, trebuie să își cultive formele ei statutare, fără a leza formele creaționiste numite și tradiționale,
  Statele a căror populație a abdicat de la creaționism nu s-au simțit lezate, dar pentru cei ce susțin ca baze a existenței creația, prin religie de fapt luând cunoștință de aceasta, ne simțim lezați.
  Toleranța nu impune regulile unui grup și acceptarea nu validează. Timpul este cel ce a validat până acum ceea ce vrem să redefinim.
  Toate marile civilizații în decursul istoriei atingând un apogeu al dezvoltării au sfârșit în decădere morală..
  În concluzie, căsătoria, actul care sta la baza întemeierii unei familii dintre un bărbat și o femeie, este un ”Brand” al creației instituit de Creator, după ”regulile” celui care a creat-o, iar orice altă formă omenească de uniune sau altceva, distinct girată de filozofii de altă natură, trebuie disociată de căsătorie, ca forma de întemeiere a familiei dintre un bărbat și o femeie, pentru a nu leza termenul inițial.
  Avem precedentul acceptării folosirii termenului de Rom pentru o comunitate, și confuzia creată prin asociere Rom / Român
  Lezarea termenului de căsătorie care exprima puritate, prin constituirea unei familii dintre un bărbat și o femeie, având acea consolidare indestructibilă, extinsă apoi ca termen de comparație a unității în multe domenii este benefică și care aduce împlinire în viață, în contextul în care îndeplinește modul cum a fost concepută de Creator.
  Orice rabat sau abdicare are repercursiuni negative asupra vieții,
  În contextul în care conceptul de familie este pervertit tot mai mult, sunt necesare corecții, pentru a nu exista confuzii și denaturări, de la valorile inițiale,
  Desigur în patima lor, pe care cu durere pentru ei o tolerăm, au tot dreptul de a ași duce existența folosind alți termeni, creând o legislație specifică , fără a leza valorile celeilalte părți.
  Poziția opozantă vine tocmai din lezarea valorilor celeilalte părți, și nu din intoleranță homo fobie s-au orice altceva.
  Era normal să se implice orice biserica creștină, ca ultima redută creaționistă, în față tăvălugului falsității și degradării, rod al atâtor ani de teorii omenești, aduse pe fondul falsității teoriei evoluționiste.
  Prin creație ni sa dat cel mai înalt statut omenesc, am primit modul de relaționare atât pe verticală cât și pe orizontală, salvarea și promisiunea unui destin etern.
  Ce drepturi încălcăm, și ale cui?.
  – încălcăm drepturile celor pierduți și răzvrătiți?
  – încălcăm drepturile celor urători de Creator?
  – încălcăm drepturile neștiinței?
  – încălcăm drepturile celor care au alunecat în diverse patimi?
  Nu încălcăm drepturile nimănui.
  – îi iubim!
  – ne rugăm pentru ei să primească eliberarea!
  – vrem să-i ajutăm să se vindece de tot răul acumulat!
  – vrem să primească un viitor și o nădejde!
  NU putem lasă:
  – Să fie numit răul bine și binele rău.
  – Să fie terfelite și încălcate valorile pe care le-am primit. și confirmat în timp
  – Să periclităm generațiile viitoare.
  – Să stingem însăși existența.
  VACLAV HAVEL spunea; „Curajul înseamnă să înfrunți opinia majorității în numele adevărului,”

  Voi spune DA în numele Adevărului!

 2. Cinste autorului (necunoscut de mine)
  Surprinde foarte bine momentul

  NU,
  NU DOAR LA VOT

  De când e lumea și se nasc copii
  E-o ordine de Dumnezeu lăsată;
  Băiatul e băiat din prima zi
  Iar fata când se naște este fată.

  Chiar El la început a întocmit
  Familia model la temelie,
  Dintr-un bărbat pe care la unit
  Cu o femeie ce îi e soție.

  Când pe Adam și Eva i-a făcut,
  Ca în cămin sa fie împreună,
  Privind în urmă, Domnul a văzut
  Că este o lucrare foarte bună.

  Sute de ani cât împreun-au stat
  Nu le-a venit în minte vreo idee,
  Ca Eva să se schimbe în bărbat
  Și-Adam să se transforme în femeie.

  Iar dacă noi mai credem în Cuvânt,
  Să îl lăsăm așa cum scrie-n carte…
  Adam a fost bărbat pan la mormânt
  Eva a fost femeie pan’ la moarte

  Așa e sfânt și-o vreme a ținut
  Această ordine dumnezeiască:
  Însă când oamenii au decăzut
  Păcatul a-nceput ca să domnească

  Până la Noe s-au stricat de tot
  Iar Domnu-a nimicit o lume-ntreagă:
  Și-a trebuit ca-n zilele lui Lot,
  Sodoma și Gomora să le șteargă.

  Dar tot ce mai de mult s-a întâmplat
  E azi privit ca o alegorie;
  Păcatul e acum justificat
  Prin legi, decrete și democrație.

  Azi, copilașii Trebuie lăsați,
  S-aleagă ce vor fi băieți sau fete
  Și pentru a nu fi discriminați
  Vor împărți aceleași toalete.

  Și toți cu numere se vor numi
  Atunci când mamele-I aduc pe lume;
  Iar când ei vor decide ce vor fi
  Le vor atribui și lor un nume.

  Tată și mama , cum era la noi
  Vor fi-n curând cuvinte demodate;
  Părinte unu și părinte doi
  Vor fi formulele prin legi votate.

  Chiar adevărul clar e deformat
  Atât de mulți și nu e de mirare
  Că mâine Dumnezeu va fi somat
  Să-și ceară păcătosului iertare.

  Dar El acum le cere tuturor
  Să fac-așa cum scrie în Scriptură
  Și demnitari și preoți și popor,
  Nu doar la vot și nu numai din gură.

  Să știe toți că până la sfârșit
  Mereu căsătoria să se-ncheie
  Așa cum Creatoru-a rânduit…
  Doar între un bărbat și o femeie.

  De ce nu boicotăm acest referendum.
  „PENTRU VIITOR NU STĂM ACASĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *