Skip to content
Politică

Remus Pricopie devoalează motivul pentru care Dragnea nu mai merge în SUA: Să fie oare de la pașaportul diplomatic?

Zilele acestea, PSD anunța cu surle și trâmbițe că Liviu Dragnea dă o lovitură internaţională, prilejuită de invitarea sa la un eveniment în USA. „Liviu Dragnea, preşedintele PSD, dă o nouă lovitură pe plan internaţional. Liderul social-democrat a fost invitat la cea de-a 67-a ediţie a Micului Dejun cu Rugăciune Naţională, care va avea loc pe 7 februarie, la Washington”, se arată într-un mesaj al PSD Teleorman.

Tradiţia „Micului dejun cu rugăciune naţională“ are o vechime de peste şase decenii, iar la eveniment participă mii de invitaţi din toată lumea, de la politicieni la oameni de cultură şi sportivi. De fapt, evenimentul nu are o semnificaţie politică deosebită, acesta având loc anual, la începutul lunii februarie. Micul dejun cu rugăciune e organizat de Congres şi susţinut de organizaţiile religioase, fiind invitate persoane publice din numeroase ţări.

Interesant e că după ce filiala PSD Teleorman a făcut marele anunț, Liviu Dragnea a declarat fără prea multe detalii că nu va mai călători în Statele Unite la evenimentul la care a fost chemat și Victor Ponta. Astfel că rămânem cu o serie de întrebări: merge sau nu Dragnea la Casa Albă? Dacă nu va merge, atunci de ce PSD Teleroman a anunțat inițial participarea lui Dragnea la eveniment, catalogând-o drept “o nouă lovitură pe plan internațional”?

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, a explicat pentru PSnews.ro situația, afirmând că de fapt liderul PSD nici nu ar fi fost invitat: “Se ridică o serie de întrebări după anunțul făcut de PSD Teleorman: Care este „noua lovitură”? Până acum, palmaresul internațional al domnului Liviu Dragnea este pavat cu rateuri: vedem zilnic presa internațională; știm că nimeni nu-l primește prin străinătate, în vizite bilaterale; modul în care este catalogat de către oficialii străini este cunoscut. Prin urmare, „loviturile” pe care Președintele Camerei Deputaților le dă pe plan internațional sunt toate împotriva românilor și a României.

De ce anunți că urmează să participi la un eveniment în SUA, fără să precizezi că ești unul dintre cei aproximativ 5000 de invitați din întreaga lume, printre care și alți români, de exemplu Victor Ponta, care este deja acolo?

De ce faci public un subiect, pentru ca apoi să-l îngropi singur, anunțând „pe surse” că rămâi în țară, ca să te ocupi de Bugetul 2019, subiect de care, de fapt, ar trebui să se ocupe Prim-ministrul României?

Să fie oare pașaportul diplomatic răspunsul la toate aceste întrebări? Nu este exclus ca domnul Liviu Dragnea să fi descoperit, pe ultima sută de metri, că pașaportul diplomatic nu-ți oferă protecție chiar pentru orice.

Cu siguranță o să aflăm adevărul cât de curând, inclusiv de ce anunți că pleci undeva unde nu pleci și de ce sugerezi că ai fost invitat de cineva care, în realitate, nu te-a invitat”, a explicat Remus Pricopie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *