Remus Pricopie: Geoană înșeală încrederea țării care l-a trimis la Bruxelles

Foto PS News

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Remus Pricopie, rectorul SNSPA, a subliniat că Mircea Geoană, prin acțiunile sale din ultimii doi ani, pare să fi trădat încrederea țării sale și a colegilor din NATO, comportându-se „pe persoană fizică” în organizația internațională.

„Un alt exemplu din categoria „lucruri care NU se fac”, mai ales atunci când ești înalt funcționar internațional.
Presa a semnalat astăzi că Mircea Geoană a depus oficial cerere la OSIM pentru înregistrarea mărcii „MIRCEA GEOANĂ 2024 PREȘEDINTE”. Cu alte cuvinte, un gest 100% politic, deși poziția pe care o ocupă acum nu-i permite acest lucru. În acest sens, este relevant să citim un articol din „NATO Code of Conduct”:
„Do not engage in unauthorized outside employment or other off-duty activities that might conflict with or otherwise call into question the performance of our official duties.”
(code-of-conduct.pdf – nato.int)
Iar acesta nu este singurul articol încălcat.
Atunci când a candidat pentru poziția de secretar general adjuct #NATO, România a garantat, prin scrisorile de susținere, că Mircea Geoană va acționa cu profesionalism, onestitate și integritate. Din păcate, prin acțiunile sale din ultimii aproximativ doi ani, Geoană ne arată că el chiar se consideră „pe persoană fizică” la NATO, înșelând încrederea țării care l-a trimis la Bruxelles și a colegilor din organizația în care (încă) lucrează.
Acest comportament lipsit de responsabilitate îl va afecta și pe el (nimeni, niciodată, nu-l va mai lua în calcul pentru o altă funcție de un asemenea nivel), dar și pe noi, ca țară, punând sub semnul întrebării capacitatea României de a garanta pentru diplomați serioși.
În concluzie, rămâne cum am stabilit: Mircea Geoană, diplomat de carieră, încalcă reguli diplomatice elementare.” a spus Pricopie pe pagina sa de facebook.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: