Remus Pricopie îl acuză pe Geoană de lipsă de responsabilitate

Remus Pricopie SNSPA
Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, îl critică pe secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, care a spus recent că „țara a fost şi e condusă de o generaţie politică tot mai incompetentă”. Profesorul și fostul ministru al Educației spune că tema este corectă, dar că „din poziția de Preşedinte PSD (2005-2010), a participat la acest proces de aruncare în derizoriu a funcției de demnitate publică”. El îl acuză pe oficialul NATO de lipsă de responsabilitate și de „nerespectarea, de către un înalt funcționar al său, a regulilor elementare ale corpului diplomatic”.

„Tema ridicată de Mircea Geoană – scăderea calității clasei politice – este corectă. O vedem cu toții şi a tot fost subliniată în spațiul public, inclusiv de mine, de foarte multe ori.

Trebuie, însă, să subliniem şi ce nu este corect:

1. Din poziția de Preşedinte PSD (2005-2010), Mircea Geoană a participat la acest proces de aruncare în derizoriu a funcției de demnitate publică, prin promovările pe care le-a făcut şi care nu au avut meritocrația ca reper. Prin urmare, este complet lipsit de responsabilitate să critici azi un «păcat» al politicienilor români, când ai contribuit din plin la răspândirea acestui fenomen.

2. Secretarul General Adjunct al NATO (iar) face comentarii politice şi campanie electorală într-o țară membră NATO.

Legat de punctul doi, dacă eu aş fi fost astăzi ministru de externe sau premier aş fi notificat NATO pentru nerespectarea, de către un înalt funcționar al său, a regulilor elementare ale corpului diplomatic”, a transmis Remus Pricopie, rectorul SNSPA.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: