Remus Ștefureac, despre lista noilor miniștri: Un independent la Justiție nu e neapărat cea mai proastă idee

Remus Ștefureac
Remus Ștefureac. Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Invitat la Puterea Știrilor, politologul Remus Ștefureac, director INSCOP Research, a comentat lista viitorilor miniștri din cabinetul condus de Marcel Ciolacu. Surse politice au dezvăluit pentru PS News că o parte dintre vechii miniștri își vor continua activitatea și în Executivul condus de Ciolacu, chiar și pe alte ministere, însă, vor apărea și nume noi, un exemplu fiind chiar independentul care va conduce Ministerul Justiției – Bogdan Mateescu, fost președinte al CSM.

„Unele nume cu siguranță au suficientă experiență. Alte nume vor trebui să confirme. Da, am văzut și eu ce ați mențioant dumneavoastră, faptul că sunt cel puțin doi miniștri, doi titulari de portofolii care ar putea să schimbe portofoliile. Un transfer de la Justiție la Interne nu cred că reprezintă o mare dificultate. Sunt destul de multe zone comune. Contează foarte mult aici și experiența, abilitatea managerială a fiecărui titular de funcție ministerială. În ceea ce privește posibilul transfer al domnului Sebastian Burduja de la Digitalizare la Energie… domnul Burduja a mai fost și la Finanțe, cumva a acumulat experiență guvernamentală. Luăm în considerare și faptul că activitatea Ministerului Energiei începe să fie extrem de relevantă și din perspectiva și a abilităților de relaționare internațională(…).

Faptul că la Justiție avem un independent, în persoana domnului Bogdan Mateescu – fost președinte CSM –  la noi s-au mai testat variante de independenți. Vom vedea. Până la urmă, un independent la justiție, în contextul diverselor suspiciuni, comentarii, mai ales și în perspectiva electorală care urmează, nu cred că e neapărat cea mai proastă idee. Dimpotrivă. Sigur, depinde foarte mult și de performanța viitorului ministru”, a declarat politologul Remus Ștefureac, la Puterea Știrilor.

Guvernul condus de Marcel Ciolacu va avea 18 ministere, și nu 20 câte sunt în prezent. Ministerul Turismului și Sportului și Ministerul Antreprenoriatului vor fi transformate în Agenții.

Cum ar putea arăta Guvernul Ciolacu:

Miniștrii Cabinetului Ciolacu

Premier: Marcel Ciolacu

Secretar General – Mircea Abrudean

Vicepremier PNL – Cătălin Predoiu

Vicepremier PSD – Marian Neacșu

Ministerele PSD

Transporturi – Sorin Grindeanu

Fonduri Europene – Adrian Câciu

Agricultură – Florin Barbu

Economie + Turism – Radu Oprea

Apărare – Angel Tîlvăr

Familie – Gabriela Firea

Digitalizare – Bogdan Ivan

Muncă – Marius Budăi

Sănătate – Alexandru Rafila

Justiție – Bogdan Mateescu (independent)

Ministerele PNL

Dezvoltare – Adrian Veștea

Finanțe – Marcel Boloș

Mediu – Mircea Fechet

Cultură – Raluca Turcan

Interne – Cătălin Predoiu

Energie – Sebastian Burduja

Externe – Luminița Odobescu

Educație – Ligia Deca

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL